r
Nosalty Logó

Juhtúrós rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Juhtúrós rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1087 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4347 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1087 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    358.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2890.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    983 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 4347 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, de nem túl puhára, ha kihűlt lehúzzuk a héját és karikára vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk, majd a liszttel összekeverjük.
  3. A tojásokat összekeverjük a tejföllel és a tejszínnel, megsózzuk.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy tűzálló tálat kivajazunk, a hagymakarikákat bő, forró olajban úszva aranybarnára sütjük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük.
  5. A tálba lerakunk egy sor krumplit, sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a juhtúrót, befedjük a hagymakarikákkal, majd rárakjuk a maradék krumplit, szintén sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük a tojásos tejföllel.
  6. Ezután a sütőben kb. 1 órán át sütjük. A sütési idő vége felé a felső lángra tesszük. Ha megsült, adagokra vágjuk és forrón tálaljuk, friss salátát kínálunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11498
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós rakott krumpli
Katharosz 498 recept

Nagyon finom aromás egytálétel, de köretnek is kitűnő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek