r
Nosalty Logó

Kolbászos-juhtúrós pogácsa Norbitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászos-juhtúrós pogácsa Norbitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1123 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4492 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 412 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1123 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    336.5 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7419.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    5444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 4492 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 412 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A szétnyomkodott juhtúrót, vajat, lisztet összegyúrjuk az elmorzsolt élesztővel.
  2. A kolbászról lehúzzuk a bőrét, kicsi darabokra vágjuk, és részletekben belegyúrjuk a tésztába.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk.
  4. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a felvert tojással megkenjük a tetejüket és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 15 percig még kelesztjük a tepsin.
  6. A 160°-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 13689
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bár Norbi eredetileg bivalykolbásszal készítette ezt a pogácsát, szerintem egyszerű parasztkolbásszal is finom. Az élesztőt nem kell külön felfuttatni, tésztája gyorsan összeállítható. Ezúttal Szilveszterre készült, "alkohol-szivacsnak"... :o)

Hozzászólások

krisztaaa

Norbi a saját lisztjéb?l csinálta, nem közönséges finomlisztb?l.

Éva-Anyóca

Debikusz! A recept jó és én elkészítem, de nem a Norbi féle lisztb?l.Ha tehetném, megvenném, de nem tudom.Sima lisztb?l is elfogadható min?séget lehet készíteni, úgy gondolom.Nekem tetszik.Köszi!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva - én is így gondolom... Én réteslisztet használtam hozzá, és így is m?ködött. (a kelt-, éleszt?t tartalmazó tésztákhoz ezt szoktam) Ennek a pogácsának lágyabb a tésztája mint amiket eddig készítettem, és sütés után is omlósabb volt, nem keményedett meg.

Éva-Anyóca

Kedves Debikusz!A jó tanácsokat a sütéshez, amiket adtál, megfogadom,köszi. :-)))) Remélem, hogy olyan jól sikerül majd elkészítenem, ahogy a Tiéd sikerült. Szép estét! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Húha, nekem itt több dolog is nem stimmel! Valóban nem szükséges semmilyen folyadék ehhez a pogihoz? NEkem így egyáltalán nem szándékozott összeállni, úgy hogy kb. 3 dl joghurttal megtoldottam... A másik, hogy ehhez a rengeteg zsiradékhoz összvissz 30 dkg liszt? Irtó zsíros lesz, nem? NA, de majd mindjárt kiderül, most sül.:) Üdv.: Hamupip?ke

Törölt felhasználó

NA, azt nem tudom ugye, hogy milyen lett volna az eredeti recept szerint, de így írtó finom lett!!! Köszönet az alap ötletért! JA, és végül dupláztam a lisztet(60 dkg). A többi ugyanaz.:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek