r
Nosalty Logó

Joghurtos-ricottás desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Joghurtos-ricottás desszert
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 619 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3708 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 619 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4886.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.4 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 3708 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy botmixer segítségével simára keverjük a ricottát, túrót, joghurtot és a vaníliás cukrot.
  2. Egy másik edénybe habosra keverjük a puha vajat a cukorral, ezután ezt is beledolgozzuk a ricottás krémbe.
  3. A gyümölcsében elkeverjük a zselatint, kicsit állni hagyjuk, hogy megszívja magát, majd alacsony hőfokon kevergetve felolvasztjuk. Vigyázzunk ne forraljuk fel, mert tönkre megy. Ezután hűlni hagyjuk.
  4. Közben a tisztított gyümölcs egy részét kisebb darabokra vágjuk, a többit eltesszük a díszítéshez. Egy desszertes formát hideg vízzel kiöblítünk.
  5. A langyosra hűlt, zselatinos gyümölcsléhez keverünk 3 evőkanál túrós masszát, majd a két masszát egybeforgatjuk.
  6. Végül a desszertformába adagoljuk, rétegenként beleszórjuk az epret is, legvégül kirakjuk a tetejét szükség szerint darabolt babapiskótával, egy kicsit bele is nyomkodjuk. Ez lesz majd az alja. Ezután hidegre tesszük a dermedésig. Ha kellően egybeállt, egy tálcára borítjuk, és a maradék gyümölccsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8670
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Joghurtos-ricottás desszert
Katharosz 489 recept

Többször is elkészítettem már ezt a finom könnyű desszertet, a gyümölcsöt idény és ízlés szerint lehet variálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.