r
Nosalty Logó

Joghurtos pite VnéEdittől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Joghurtos pite VnéEdittől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 625 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5003 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 259 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 625 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    241.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6681.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.5 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 5003 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nehezen áll össze, akkor tegyünk hozzá egy evőkanál tejfölt. (Nálam nem kellett hozzá adni.) Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
  2. A krém készítése: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a joghurtot, a tejfölt, a citrom levét . Végül a réteslisztet keverjük hozzá.
  3. Egy 23 x 38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2/3 részét belesimítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
  4. A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
  5. 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). A süteményt a sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen. A kihűlt süteményt felszeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6686
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Joghurtos pite VnéEdittől
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény. Az internetről származik a recept.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ha nem láttál még hullámvasutazó virslit, most fogsz

A Gallio pulykafelvágottak új werkfilmjéből kiderül, hogy programozott robotkamera pásztázta a körhintázó szalámikat, a szellemeskedő pulykapárizsit és a hullámvasutazó virsliket. A stáb digitális animáció helyett igyekezett a legtöbb dolgot terepasztalon berendezve és mozgatva megvalósítani. Lessétek meg a nem mindennapi reklámot!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.