Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított hagymás padlizsánkrém

Pirított hagymás padlizsánkrém
Pirított hagymás padlizsánkrém
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedves kollégám feleségétől kaptam a receptet, ő Erdélyből származik, és azóta se ettem ilyen jó padlizsánkrémet, amióta az övét megkóstoltam. Ezúttal is köszönet Gyöngyinek :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megszurkáljuk, és közepes lángon a sütőben puhára sütjük. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk és beledobjuk a turmixgépbe.
  2. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és 2 dl olajon jó barnára megsütjük, pirítjuk. Ha ez is kihűlt, mehet olajjal együtt a turmixgépbe.
  3. Hozzányomjuk a tubus majonézt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeturmixoljuk. Kóstolás után ismét lehet fűszerezni. Pirítóssal vagy friss kennyérrel egyszerűen isteni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 515
elküldve: 5
receptkönyvben: 155
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Ada

Mióta szakács: 2012.02.13.
18 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

hagymás padlizsánkrém, erdélyi padlizsánkrém, vöröshagymás padlizsánkrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Huncutka1980
Ada / Huncutka1980 Tue, 2012-04-17 18:30

Szia, én is múltkor csináltam először, nekem nem tűnt soknak, de szerintem nyugodtan csinálhatod kevesebbel is, én mondjuk több hagymával csináltam és talán az felvette, de nagyon finom lett. Üdv. Adri

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2012-04-17 22:21

Szia Huncutka1980!
Nekem kicsit soknak tűnik a 2 dl olaj,de aztán lehet,hogy ennyi tényleg kell bele.Majd meglátom közbe,ahogy csinálom.Én is jó hagymásan szeretem!Remélem fincsi lesz!
Üdv.:petrezselyem

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2012-04-17 17:07

Kedves Ada!
Imádom a padlizsánkrémet,a tiéd nagyon megtetszett,most akadtam rá ahogy keresgéltem.
Az lenne a kérdésem,mielőtt megcsinálnám,hogy nem sok az a 2 dl olaj hozzá?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv.:petrezselyem

544
padlizsán 1 kg
majonéz 70 g
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint