Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos kifli reggelire

Joghurtos kifli reggelire
Joghurtos kifli reggelire
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagypapai dédim nemcsak diós-mákos töltött kifliket sütött professzionálisan, hanem fantasztikus sörkifli receptet is hagyományozott ránk. "Öreganya kiflijeit" már régóta a nagypapám egyik sógornője süti meg a családi összejövetelekre -ipari mennyiséget szokott hősiesen legyártani, de nem fenyeget a veszély, hogy ne fogyna el azon melegében. Rég ki akartam próbálni én is a kifliket, s mivel megtalálni véltem a gépen a receptet, ma reggel nekiálltam elkészíteni, legyen friss péksüti a "brunch"-hoz. Attól tartok, valamit elírhattam, mert a felsorolt alapanyagokból semmilyen tésztát nem lehetett összeállítani. Mentve, ami menthető, pár dolgot még hozzáadtam, s így kerekedett ez a - ha nem is Dédi, de - Durcsó-féle joghurtos kifli. Nagyon jól illett a "brunch"-hoz, amely a hétvégi délelőttök már nem is reggeli, még nem is ebéd, ejtőzős, minden falatot kiélvező étkezése. Lágy tojás, tea, lekvár, méz -és persze azon melegében a kiflicskékre kent olívás vaj...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

A sós tetejű kifliket sósan, a sótlanokat édesen érdemes fogyasztani. Annak ellenére, hogy reggeliként tüntetem fel, sör- vagy borkiflinek is remekül szuperálna.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, a cukorral elkeverjük, s felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A felfutott élesztőt és tejet a sóval elkevert lisztbe dolgozzuk, majd hozzámorzsoljuk a zsírt is.
  3. Beledolgozzuk a joghurtot, s addig dagasztjuk, míg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk.
  4. Langyos helyen 40 percig kelesztjük (nem fog nagyon megdagadni).
  5. A tésztából lisztezett deszkán rudat gyúrunk, melyet 4 részre vágunk. Minden részt 1-3 mm vastag körré nyújtunk.
  6. A köröket 4-4 cikké szeljük, ezeket szélesebb végüktől feltekerjük. A kifliket -végüket alulra téve- sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk, a sárgájával megkenjük. 8 kiflit sóval és köménymaggal megszórunk, a másik nyolcat pucéran hagyjuk.
  7. Előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 30 058
elküldve: 1
receptkönyvben: 513
elkészítve: 12/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

joghurtos sörkifli, joghurtos kelesztett kifli, sörkifli zsírral, köménymagos kifli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Peverin
Peverin Sun, 2014-03-09 20:32

Szia! Nagyszerű a recepted:) Ên is vàltoztattam kicsit: disznò zsìr helyett kacsazsìr es mindegyiknek a közepèbe tettem egy kis kocka trappista sajtot. A tetejèt megszortam len-ès szezàmmaggal. Nagyon szepen megkeltek sütès közben es a sajt is alig folyt ki egy-egyből, ami nekem eddig egyik recepttel sem sikerült. A fèrjemnek csak egy baja volt vele: kevès! :) Tervezem kipròbàlni virslivel is. Nagyon jò ùtravalò lehetne belőle kiràndulàshoz :) Köszönet a receptèrt! Nekem ez a best :) Bea

kriszbog
kriszbog Tue, 2014-01-14 19:04

Nagyon finom!
Kicsit felturbóztam. :)
Liszt fele teljes kiőrlésű.
Belül is kikentem tojással, megszórtam kis reszelt sajttal.
Kívülre meg szezámmag-lenmag keveréket szórtam.

Effie
Effie Sat, 2011-07-02 13:28

Nagyon finom, már többször elkészítettem. Köszi!

386
finomliszt 25 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tej 75 ml
cukor 0.5 ek
disznózsír 5 dkg
1 kk
joghurt 3 ek
tojássárgája 1 db
köménymag 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint