r
Nosalty Logó

Joghurtos kifli reggelire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Joghurtos kifli reggelire
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 386 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1536 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 337 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 386 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1536 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, a cukorral elkeverjük, s felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A felfutott élesztőt és tejet a sóval elkevert lisztbe dolgozzuk, majd hozzámorzsoljuk a zsírt is.
  3. Beledolgozzuk a joghurtot, s addig dagasztjuk, míg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk.
  4. Langyos helyen 40 percig kelesztjük (nem fog nagyon megdagadni).
  5. A tésztából lisztezett deszkán rudat gyúrunk, melyet 4 részre vágunk. Minden részt 1-3 mm vastag körré nyújtunk.
  6. A köröket 4-4 cikké szeljük, ezeket szélesebb végüktől feltekerjük. A kifliket -végüket alulra téve-sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk, a sárgájával megkenjük. 8 kiflit sóval és köménymaggal megszórunk, a másik nyolcat pucéran hagyjuk.
  7. Előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30909
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 21.

Ajánló

A sós tetejű kifliket sósan, a sótlanokat édesen érdemes fogyasztani. Annak ellenére, hogy reggeliként tüntetem fel, sör- vagy borkiflinek is remekül szuperálna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

A nagypapai dédim nemcsak diós-mákos töltött kifliket sütött professzionálisan, hanem fantasztikus sörkifli receptet is hagyományozott ránk. "Öreganya kiflijeit" már régóta a nagypapám egyik sógornője süti meg a családi összejövetelekre -ipari mennyiséget szokott hősiesen legyártani, de nem fenyeget a veszély, hogy ne fogyna el azon melegében. Rég ki akartam próbálni én is a kifliket, s mivel megtalálni véltem a gépen a receptet, ma reggel nekiálltam elkészíteni, legyen friss péksüti a "brunch"-hoz. Attól tartok, valamit elírhattam, mert a felsorolt alapanyagokból semmilyen tésztát nem lehetett összeállítani. Mentve, ami menthető, pár dolgot még hozzáadtam, s így kerekedett ez a - ha nem is Dédi, de - Durcsó-féle joghurtos kifli. Nagyon jól illett a "brunch"-hoz, amely a hétvégi délelőttök már nem is reggeli, még nem is ebéd, ejtőzős, minden falatot kiélvező étkezése. Lágy tojás, tea, lekvár, méz -és persze azon melegében a kiflicskékre kent olívás vaj...

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek