Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaello szelet ahogy Erika készíti

Raffaello szelet ahogy Erika készíti
Raffaello szelet ahogy Erika készíti
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény nagy kedvenc a családban. Nem múlhat el nélküle karácsony vagy húsvét.

hozzávalók / 10 adag

Tészta:

  • 50 dkg félgrízes liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • késhegynyi szalalkáli
  • 4 tojássárgája
  • 1 dl tej

Krém:

  • 2 db tejszínes vaníliás puding
  • 1 ek sima liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk a tejet lassanként öntjük hozzá ,attól függ milyen a tészta állaga, 3 lapba nyújtjuk, és sütőpapíros nagy tepsiben, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  2. A krémhez a pudingporhoz adjuk az 1 ek sima lisztet, majd a tejjel és cukorral összefőzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
  3. A pudingot hagyjuk kihűlni, közben itt-ott megkeverjük.
  4. A margarint a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
  5. A krémmel megtöltjük a lapokat, majd a legfelső lapra a 4 tojásfehérjéből és cukorból gőz felett habot verünk, rákenjünk a tetejére, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 066
elküldve: 7
receptkönyvben: 203
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Erika89

Mióta szakács: 2013.06.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kókuszos szelet, kókuszkrémes sütemény, kókuszos-pudingos szelet

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rózsabogár
rózsabogár Thu, 2014-01-30 14:51

Megsütöttem és nagyon jól sikerült, nagyon könnyen jól gyúrható tésztát kaptam, mindenkinek csak ajánlani tudom, finom, könnyű és nem az a nagyon édes sütemény.
Ma sütöm másodjára és megmondom őszintén én sima (bl 55) fehér lisztből készítettem és úgyis hibátlan lett.
Köszi a receptért:)

Erika892
Erika89 / Erika892 Fri, 2014-01-10 19:50

De lehet hogy a rétes liszt megegyezik a félgrízessel, azért nem tudom pontosan mert Szlovákiából vagyok és nálunk is másképp vannak megnevezve a lisztek

Erika892
Erika89 / Erika892 Fri, 2014-01-10 19:41

A félgrízes liszt a finom liszt és rétes liszt keveréke , nálunk nem kell keverni mert kapható ilyen liszt az üzletekbe ,nagyon szívesen :)

rózsabogár
rózsabogár Mon, 2014-01-06 17:05

Szia!
Számomra a félgrízes liszt nem értető, talán fele fele arányban kevert liszt és gríz lenne? Köszi
amugy én ettem ilyen sütit és nagyon eteti magát, ugyhogy minnél hamarabb el szeretném késziteni.

Erika892
Erika89 / Erika892 Sat, 2013-08-10 12:25

A tészának nem folyósnak kell lenni, hanem egy keményebb jól nyujtható tésztabucit kell kapni,mi húsvétra karácsonyra már többször készitettük,2 hete keresztelőre volt rendelve és igen csak kapós süti volt,ha folyós még lisztel lehet sűríteni

Pertrax
Pertrax Fri, 2013-08-02 15:54

összekevertem a tészta hozzávalókat.. de folyékony.. ilyennek kell lenni? csak mert azt írtad, hogy összegyúrni..

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2013-06-30 20:35

Nagyon klassz, de hol a kókusz??? A hozzávalók között sehol...:-(