Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos hájas kifli

Joghurtos hájas kifli
Joghurtos hájas kifli
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában a kelt tésztákat joghurttal készítem, nekem jobban ízlik mint tejjel, így gondoltam, miért ne lehetne a hájas kiflit is joghurttal készíteni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálba beleöntjük a lisztet, közepében mélyedést alakítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot, kevés langyos vizet és megkelesztjük. Majd hozzátesszük a cukrot, sót, rumot, langyos joghurtot, vizet, olajat és robotgéppel kidolgozzuk, 15 percet kelesztjük.
  2. Közben a ledarált hájat a citromlével, 1 ek rummal, 2 ek liszttel robotgéppel kidolgozzuk.
  3. Amikor megkelt a tészta elnyújtjuk, és a háj felét elosztjuk a tésztán, majd fölcsavarjuk tekercsnek, letakarjuk konyharuhával, és 30 percet pihentetjük. Ezután elnyújtjuk, elosztjuk a megmaradt hájat, fölcsavarjuk, és újabb 30 percet pihentetjük.
  4. Elnyújtjuk a tésztát, nagyobb kockákra vágjuk, a közepükbe gyümölcsízt rakunk és kifliket csavarunk, újra 30 percet pihentetjük.
  5. 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de 200 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 787
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hájas lekváros kifli, ízes hájas kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mogyikati
mogyikati Sat, 2011-12-10 20:55

Ez a recept szuper! Nagyon-nagyon finom, mindenkinek ajánlom készítse el.:)Főleg egyszerű

1343
finomliszt 100 dkg
joghurt 5 dl
élesztő 4 dkg
sertésháj 40 dkg
1 kk
cukor 2 ek
rum 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
víz 1 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
lekvár/ dzsem 20 dkg