r
Nosalty Logó

Jóasszony pecsenyéje

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Jóasszony pecsenyéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1053 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2105 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1053 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 2105 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 155 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával. A szeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy az egész egy kicsit összeérjen.
  2. Addig megpucoljuk a krumplit, és egy tál vízben félretesszük. Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk karikára, és olajon vagy zsírban szép halvány sárgára pirítjuk. Ha elkészült, kiszedjük, és félretesszük.
  3. Elővesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat belisztezzük, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen kisütjük. Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket, azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni (egy másik edényben), így az, a pecsenyeszeletekkel egy időben fog elkészülni.
  4. A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel.
  5. A Jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a sült krumplit, a tetejére halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk az egészet a kisült hagymakarikákkal.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 1176
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 475746
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 28.

Ajánló

Jégsalátát szoktam mellé készíteni édes, ecetes öntettel. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másik oldalon találtam a receptet, és rögtön a férjem kedvence lett. Szívesen készítem, mert egyszerű, és ízletes. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek