Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zacskóban sült tarja zöldségekkel

Zacskóban sült tarja zöldségekkel
Zacskóban sült tarja zöldségekkel
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütőzacskó rendkívül finom ízt ad a saját levében-zsírjában párolódó húsnak és zöldségnek. Semmi zsiradékot nem szoktam hozzáadni, csak ami a húsból kisül. Én a tarjából mindig a soványat keresem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A zöldségek és mennyiségük ízlés szerint variálhatók. Rizzsel szoktam tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket megtisztítjuk, daraboljuk, kiklopfoljuk. Beszórjuk a fűszerkeverékkel és a sóval.  Hűtőben pihentetjük.
  2. Megtisztítjuk, daraboljuk a zöldségeket.
  3. Egy nagy méretű sütőzacskót ráhelyezünk egy lapos tepsire. Beletesszük a hússzeleteket, majd elrendezzük rajta a zöldségeket.
  4. Alaposan bekötjük a zacskó száját. Fontos, hogy sütés közben ne tudjon szétnyílni, mert akkor nem puhul meg benne az étel! Gombostűvel több helyen megszurkáljuk a zacskót.
  5. Betesszük a sütőbe, és megsütjük. (Én légkeverésen szoktam) Az utolsó 5 percben szétnyithatjuk a zacskót, hogy egy kicsit megpiruljon. Nagyon vigyázzunk a kiszabaduló gőzzel.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 468
elküldve: 5
receptkönyvben: 295
elkészítve: 12/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Othello

Mióta szakács: 2011.02.14.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges tarja tepsiben, sütőzacskóban sült tarja zöldségekkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rénó200
Rénó200 Sun, 2019-03-24 13:43

Kedves Othello, nagyon finom, többször csináltam, néha kiegészítem pár szem karikára vágott krumplival, és aprőra vágott fokhagymával. Köszönöm a receptet.

Othello
Othello / Othello Sun, 2012-01-15 15:44

Én kiverem a husikat előtte és kb 45-50 percig sütöm. A végén ki lehet bontani a zacsit és még pár percig tovább pirítani.

Peszter1
Peszter1 Sun, 2012-01-15 15:27

Kedves Othello, nem légkeveréses sütőben kb 220 fok? Mennyi ideig kell sütni a tapasztalatod szerint, a zacskóban ugyanis nem lehet husvillával megszurni, hogy puha-e :-)

disymagdi
disymagdi Tue, 2011-03-29 11:27

Fogyózóknak is ajánlani tudom ezt a receptet, egyszerre elkészül a hús a körettel. Valamilyen friss zöld salátával Isteni.

437
sertéstarja 80 dkg
sárgarépa 8 kis db
vöröshagyma 8 kis fej
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint