Jetty torta 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
50g cukor194 kcal
-
38g margarin269 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
A töltelékhez
-
50g vaj359 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
50g dió327 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
13g rum29 kcal
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
-
29 kcal
-
35 kcal
A tetejére
-
25g csokoládé137 kcal
-
18 kcal
Összesen
2043
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
200g cukor774 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
A töltelékhez
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
200g mazsola598 kcal
-
50g rum116 kcal
-
80g lekvár/ dzsem222 kcal
-
114 kcal
-
139 kcal
A tetejére
-
100g csokoládé546 kcal
-
71 kcal
Összesen
8157
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
10.4g cukor40 kcal
-
7.8g margarin56 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
15.7g finomliszt57 kcal
A töltelékhez
-
10.4g vaj75 kcal
-
5.2g porcukor20 kcal
-
10.4g dió68 kcal
-
10.4g mazsola31 kcal
-
2.6g rum6 kcal
-
4.2g lekvár/ dzsem12 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
2.6g sárgabaracklekvár7 kcal
A tetejére
-
5.2g csokoládé29 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
425
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 120.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1506.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 712 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.6 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 88.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 728 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 701 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 274 micro
Összesen
2043
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 109.5 g
Zsír
-
Összesen 481.8 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 146 g
-
Koleszterin 1158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6025.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1117 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 889 mg
-
Foszfor 2846 mg
-
Nátrium 915 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 898.6 g
-
Cukor 548 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 355 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2910 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 776 mg
-
Retinol - A vitamin: 2804 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1281 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1096 micro
Összesen
8157
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
425
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg cukor
-
15 dkg margarin
-
4 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
30 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
20 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
20 dkg dió
-
20 dkg mazsola
-
0.5 dl rum
-
4 ek lekvár/ dzsem
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg sárgabaracklekvár
A tetejére
-
10 dkg csokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A cukrot, a tojást és a puha margarint jól kikavarjuk.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és megsütjük.
- A kihűlt tésztából az őzgerinc.forma aljait "kiszabjuk" úgy, hogy pontosan passzoljon az aljára.
- A "hulladék"-tésztát elmorzsoljuk.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a kakaót és a rumot, ismét jól összekavarjuk.
- Ezután hozzáadjuk a diót, a darabos lekvárt, a mazsolát és a morzsolt tésztát. Jól összedolgozzuk.
- A két őzgerincformát frissentartó fóliával kibéleljük.
- A krémet a két formába szétosztjuk, és egyenletesen elnyomkodjuk.
- A két kiszabott tésztát megkenjük baracklekvárral, és ráfordítjuk a krémekre.
- Jól megnyomkodjuk, és hűtjük. Kb. 2 óra múlva kiborítjuk tálcára, és lehúzzuk a fóliát.
- A csokit kevés olajjal felolvasztjuk, és vékony ecset segítségével bekenjük a süti krémes részét.
- A csoki dermedése után ferdén szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x11
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7336
- Feltöltés dátuma: 2011. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ha őzgerinc-formába készítjük, tortaként szeletelhető. De lehet szögletesre is hagyni. Akkor a széleit levágjuk, és azt morzsoljuk össze. Értelemszerűen a krémet elkészítés után a lekvárral megkent szögletes tésztára kenjük, és arra jöhet a csokimáz.