Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jetty torta 2.

Jetty torta 2.
Jetty torta 2.
105 perc / előkészület: 90 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha őzgerinc-formába készítjük, tortaként szeletelhető. De lehet szögletesre is hagyni. Akkor a széleit levágjuk, és azt morzsoljuk össze. Értelemszerűen a krémet elkészítés után a lekvárral megkent szögletes tésztára kenjük, és arra jöhet a csokimáz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a tojást és a puha margarint jól kikavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Kizsírozott, lisztezett  vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és megsütjük.
  4. A kihűlt tésztából az őzgerinc.forma aljait  "kiszabjuk" úgy, hogy pontosan passzoljon az aljára.
  5. A "hulladék"-tésztát  elmorzsoljuk.
  6. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  7. Hozzáadjuk a kakaót és a rumot, ismét jól összekavarjuk.
  8. Ezután hozzáadjuk a diót, a darabos lekvárt, a mazsolát és a morzsolt tésztát. Jól összedolgozzuk.
  9. A két őzgerincformát frissentartó fóliával kibéleljük.
  10. A krémet a két formába szétosztjuk, és egyenletesen elnyomkodjuk.
  11. A két kiszabott tésztát megkenjük baracklekvárral, és ráfordítjuk a krémekre.
  12. Jól megnyomkodjuk, és hűtjük. Kb. 2 óra múlva kiborítjuk tálcára, és lehúzzuk a fóliát.
  13. A csokit kevés olajjal felolvasztjuk, és vékony ecset segítségével bekenjük a süti krémes részét.
  14. A csoki dermedése után ferdén szeletelhető.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x11 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 963
elküldve: 1
receptkönyvben: 111
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsa (2.)

Mióta szakács: 2010.10.26.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis-diós-lekváros szelet, kakaós szelet lekvárral, diós töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2043
cukor 20 dkg
margarin 15 dkg
tojás 4 db
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
dió 20 dkg
mazsola 20 dkg
rum 0.5 dl
lekvár/ dzsem 4 ek
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
sárgabaracklekvár 5 dkg
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek