r
Nosalty Logó

Jénaiban sült fehér kenyér

Évi néni
Jénaiban sült fehér kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

488
Kalória
16.4g
Fehérje
96g
Szénhidrát
3g
Zsír
78.1g
Víz
5.4g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7668.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    5605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    576.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    468.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 2930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

  1. A nádmelaszos langyos vízzel az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A kenyérsütőgép üstjébe először az öregtésztát, élesztős vizet, joghurtot, aszkorbinsavat, sikért alulra, fölé pedig a lisztet és a sót tesszük, 20 perc alatt megdagasztjuk, egy óra alatt megkelesztjük.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, sütőpapírral bélelt, kicsit kilisztezett nagy jénai tálba tesszük, lespricceljük langyos vízzel, tetejét bevagdossuk, lefedjük a jénai tetejével, és 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra múlva tetejét levesszük, és a sütő hőfokát 180 C-ra mérsékelve még negyed órát sütjük (ha barnábban szeretjük, akkor 20 percig).
  5. Rácsra téve hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x28x12

Fehér kenyeret még nem készítettem, mert mi inkább a rozskenyeret favorizáljuk. Nagyon lágy, finom, óriásra kelt kenyerem lett, igaz a nádmelasz miatt nem fehér lett a belselye, hanem mézszínű, de finom!

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek