r
Nosalty Logó

Jász zsivány buksza

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Jász zsivány buksza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1906 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 15241 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 338 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2069.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 1906 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    507 g

Zsír

  • Összesen
    1156.5 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    551 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    375 g
  • Koleszterin
    2114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16557.4 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    715 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    5227 mg
  • Nátrium
    8859 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1828.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    366 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    577 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1440 micro
  • Kolin:
    1869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2758 micro
Összesen 15241 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 338 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A hús készítése:
  2. A 18 hússzeletet kiklopfoljuk, zacskó alatt.
  3. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  4. Mindegyik szelet jobb oldalára teszünk egy vékony szelet szalonnát, rá egy szelet csülöksonkát, erre egy vékony karika vöröshagymát és ráborítjuk a hús baloldali részét. Szükség szerint hústűvel fogassuk össze.
  5. Lisztbe, felvert tojásba, majd prézlibe forgatjuk.
  6. Nagyon forró és nagyon bő olajban kisütjük (max: 8-10 perc alatt). Többször forgassuk meg, hogy egyenletesen süljön.
  7. Kiszedjük egy jénaiba, papírtörlőre.
  8. Gombás rizs készítése:
  9. Az olajon megfuttatjuk a megmosott rizst, rádobjuk a mirelit gombaszeleteket, a finomra vágott friss petrezselymet, pici ételízesítővel fűszerezzük és felengedjük egy picivel több vízzel, mint ami ellepi.
  10. Lefedve, takaréklángon puhára főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 26350
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 27.

Ajánló

Sok friss vegyes salátamix, könnyíti a zsíros terheket a pocakban, italnak sör vagy bor. Köret lehet még: petrezselymes burgonya, burgonyapüré, sült burgonya. A rizst a sütőben 35-40 percig főzzük-pároljuk, ha a rizs dagad, illata is van, fortyog, látjuk, mert benézünk, akkor adunk még neki 7-8 percet, kikapcsoljuk, és hagyjuk a sütőben kiperegni. Így jön ki a kb 40 perc + a bent hagyás miatti 8 perc, amikor kiperegnek a szemek. A húsadagokat 10 percig sütjük. Forgatni kell a szép, egyenletes sülés miatt. A megmaradt hagymakarikákat a forró olajban kisütöttem és tálaltam, a maradék tojást, amiben a húsokat forgattam meg, azt is kisütöttem, tálaltam azt is. Aki nem biztos a dolgában, hústűt használjon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jász zsivány buksza
Éva-Anyóca 350 recept

Ez a recept is, a lányom keresztanyjának egyik ajándéka volt, és ki kellett próbálni, méghozzá a családunk együttléte alkalmából, ami nyáron ritka, a párom alig látjuk, annyit dolgozik, de ez egy ünnepélyes alkalom volt, és úgy gondoltam, hogy új recept és jó ötlet ezt az alkalmat finom étellel feldobni:sikerült! Augusztus 15-én, vasárnap. A finom levest méltán követte ez a második féle, aminek a második körete a mézes-mustáros sült burgonyás vöröshagyma volt. Nagyon finom volt azzal is a hús. Az ajánlat az a finom bor és/ vagy sör volt, amit a recept mellé kaptam, de mi nem iszunk, a friss málnaszörp is ment hozzá. Kinek, hogy és mi csúszik! Érdemes egy kicsit zsiványnak lenni! Buksza: pénztárca, irattárca, értéket tároló tok. (Félreértés ne legyen!)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek