Jász zsivány buksza
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
A húshoz
-
163g sertés rövidkaraj270 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
38g bacon150 kcal
-
38g gépsonka52 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A körethez
-
27 kcal
-
44g rizs157 kcal
-
31g gomba7 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
A húshoz
-
1300g sertés rövidkaraj2158 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
306g bacon1203 kcal
-
300g gépsonka414 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
300g zsemlemorzsa1185 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
A körethez
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
350g rizs1253 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
A húshoz
-
28.9g sertés rövidkaraj48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
6.8g bacon27 kcal
-
6.7g gépsonka9 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
6.7g zsemlemorzsa26 kcal
-
18.9g napraforgó olaj167 kcal
A körethez
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
7.8g rizs28 kcal
-
5.6g gomba1 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 144.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2069.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 653 mg
-
Nátrium 1107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 228.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 507 g
Zsír
-
Összesen 1156.5 g
-
Telített zsírsav 205 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 551 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 375 g
-
Koleszterin 2114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16557.4 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 715 mg
-
Kálcium 956 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 698 mg
-
Foszfor 5227 mg
-
Nátrium 8859 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 680 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1828.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 619 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 366 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 577 micro
-
K vitamin: 438 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 131 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1440 micro
-
Kolin: 1869 mg
-
Retinol - A vitamin: 524 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1140 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2758 micro
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
20 dkg finomliszt
-
30 dkg zsemlemorzsa
-
10 dl napraforgó olaj
A körethez
-
3 ek napraforgó olaj
-
35 dkg rizs
-
25 dkg gomba
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2.5 ek ételízesítő
Elkészítés
A húshoz
- A hús készítése:
- A 18 hússzeletet kiklopfoljuk, zacskó alatt.
- A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
- Mindegyik szelet jobb oldalára teszünk egy vékony szelet szalonnát, rá egy szelet csülöksonkát, erre egy vékony karika vöröshagymát és ráborítjuk a hús baloldali részét. Szükség szerint hústűvel fogassuk össze.
- Lisztbe, felvert tojásba, majd prézlibe forgatjuk.
- Nagyon forró és nagyon bő olajban kisütjük (max: 8-10 perc alatt). Többször forgassuk meg, hogy egyenletesen süljön.
- Kiszedjük egy jénaiba, papírtörlőre.
- Gombás rizs készítése:
- Az olajon megfuttatjuk a megmosott rizst, rádobjuk a mirelit gombaszeleteket, a finomra vágott friss petrezselymet, pici ételízesítővel fűszerezzük és felengedjük egy picivel több vízzel, mint ami ellepi.
- Lefedve, takaréklángon puhára főzzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 27393
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 27.
Ajánló
Sok friss vegyes salátamix, könnyíti a zsíros terheket a pocakban, italnak sör vagy bor. Köret lehet még: petrezselymes burgonya, burgonyapüré, sült burgonya. A rizst a sütőben 35-40 percig főzzük-pároljuk, ha a rizs dagad, illata is van, fortyog, látjuk, mert benézünk, akkor adunk még neki 7-8 percet, kikapcsoljuk, és hagyjuk a sütőben kiperegni. Így jön ki a kb 40 perc + a bent hagyás miatti 8 perc, amikor kiperegnek a szemek. A húsadagokat 10 percig sütjük. Forgatni kell a szép, egyenletes sülés miatt. A megmaradt hagymakarikákat a forró olajban kisütöttem és tálaltam, a maradék tojást, amiben a húsokat forgattam meg, azt is kisütöttem, tálaltam azt is. Aki nem biztos a dolgában, hústűt használjon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a recept is, a lányom keresztanyjának egyik ajándéka volt, és ki kellett próbálni, méghozzá a családunk együttléte alkalmából, ami nyáron ritka, a párom alig látjuk, annyit dolgozik, de ez egy ünnepélyes alkalom volt, és úgy gondoltam, hogy új recept és jó ötlet ezt az alkalmat finom étellel feldobni:sikerült! Augusztus 15-én, vasárnap. A finom levest méltán követte ez a második féle, aminek a második körete a mézes-mustáros sült burgonyás vöröshagyma volt. Nagyon finom volt azzal is a hús. Az ajánlat az a finom bor és/ vagy sör volt, amit a recept mellé kaptam, de mi nem iszunk, a friss málnaszörp is ment hozzá. Kinek, hogy és mi csúszik! Érdemes egy kicsit zsiványnak lenni! Buksza: pénztárca, irattárca, értéket tároló tok. (Félreértés ne legyen!)