r
Nosalty Logó

Japán tojáskrémes szendvics (Tamago sando)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Japán tojáskrémes szendvics (Tamago sando)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szendvicshez

Összesen 395 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szendvicshez

Összesen 790 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szendvicshez

Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 395 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4343.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    3194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1722 micro
Összesen 790 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A szendvicshez

Elkészítés

A szendvicshez

  1. 6 tojást teljesen keményre, egyet pedig 6 percesre, lágyra főzünk. Mindegyiket jeges vízbe tesszük hűlni, majd megpucoljuk. A lágytojást félretesszük.
  2. A keményre főtt tojásokat egy tálba tesszük a majonézzel, sóval, borssal és cukorral, majd villával vagy krumplinyomóval összetörjük az egészet, míg kenhető krémet nem kapunk.
  3. A két szelet kenyeret egy ív sütőpapírra helyezzük, majd az egyiket megkenjük a tojáskrém felével. A szendvics közepére helyezzük a lágytojást, majd körbekenjük és beborítjuk a maradék krémmel. Ráhelyezzük és enyhén rányomjuk a másik kenyérszeletet, hogy a szendvics összezáruljon.
  4. Sütőpapírba, majd frissentartó fóliába csomagoljuk a szendvicset (a fólián filccel jelezzük a vágás irányát, hogy esztétikus végeredményt kapjunk) és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Ha eleget pihent, levesszük a fóliát és egy éles, recés késsel félbevágjuk a szendvicset. Egy fél bőven elég egy embernek, olyan laktató.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1634
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 20.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással
Japán tojáskrémes szendvics (Tamago sando)
Lakos Benedek 264 recept

A japán tojáskrémes szendvics egy igazán masszív, laktató, kiadós fogás, ami ugyan uzsonnaként is megállja a helyét, de bátran fogyasszuk rohanós irodai ebéd gyanánt: van benne annyi tartalom, hogy elég energiát adjon.

Hozzávalók

A szendvicshez

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek