r
Nosalty Logó

Jamaikai gyömbérkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jamaikai gyömbérkenyér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 21x13x7cm-es vekni formát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. Legegyszerűbb, ha a hosszú oldalra vágunk egy csíkot, ami kibéleli a formát, és túllóg rajta. A két kisebb oldalra pedig két darabot, amik 2-3cm-rel nagyobbak, így a hosszú csík alá illeszthetők. A kisebb oldalak alsó sarkaiból srégen levághatunk, hogy könnyebben bele tudjuk őket fektetni a kivajazott formába. A hosszú papírcsík túllógó részeit a forma külső oldalán celluxszal leragaszthatjuk, amúgy hajlamos a vaj olvadása után a tésztára visszaesni.
  2. A lisztet, fűszereket és szódabikarbónát egy csomómentesre keverjük.
  3. A melaszt, mézet, barna cukrot és vajat nagyon alacsony lángon folyóssá olvasztjuk. Ne forraljuk fel!
  4. A sütőt 170 Celsius fokra előmelegítjük.
  5. A melaszos vajat hagyjuk langyosra hűlni, majd a liszthez keverjük.
  6. Beledolgozzuk a tojást, majd a tejet is. Nagyon híg keveréket kapunk majd, de így lesz megfelelő a süti.
  7. A kivajazott, kibélelt vekni formába öntjük. Csak félig tölti meg majd, de a szódabikarbóna és a melasz, méz, barna cukor keveréke duplájára emeli majd a sütit.
  8. 1 óra és 15 perc alatt készre sütjük.
  9. Hagyjuk lassan kihűlni, fél órán át a zárt ajtajú sütőben, fél órán át résnyire nyitott sütőben. Ha puha héjat szeretnénk, langyosan, formástól, papírostól tegyük egy dobozba. Amúgy sem lesz kemény a héja, csak szilárdabb, szárazabb, mint a belseje.
  10. Dobozban vagy fóliába csomagolva tároljuk, miután lefejtettük a papírt. 10 szelet kerül ki ebből az adagból.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21x13x7
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2048
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 27.

Ajánló

Vajjal, margarinnal megkenve, krémsajttal, narancslekvárral finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férfiak kedvence, pikánsan csípős íze miatt. Nem túl édes, és kicsit alattomos, mert csak a harmadik falat után érezzük a torokkaparást...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek