Jamaikai gyömbérkenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
18g finomliszt64 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
0 kcal
-
2g melasz6 kcal
-
8g méz23 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
10g tej6 kcal
Összesen
190
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
175g finomliszt637 kcal
-
0 kcal
-
1g gyömbérpor3 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
0 kcal
-
20g melasz58 kcal
-
75g méz228 kcal
-
75g barna cukor285 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
Összesen
1881
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
30.2g finomliszt110 kcal
-
0 kcal
-
0.2g gyömbérpor1 kcal
-
0.5g fahéj1 kcal
-
0 kcal
-
3.5g melasz10 kcal
-
13g méz39 kcal
-
13g barna cukor49 kcal
-
13g vaj93 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
17.3g tej10 kcal
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
190
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 69.2 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1002.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.4 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 88.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 591 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 581 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
1881
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
-
175 g finomliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 kávéskanál szerecsendió virág
-
75 g méz
-
75 g barna cukor
-
75 g vaj
-
1 db tojás
-
1 dl tej
Elkészítés
- Egy 21x13x7cm-es vekni formát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. Legegyszerűbb, ha a hosszú oldalra vágunk egy csíkot, ami kibéleli a formát, és túllóg rajta. A két kisebb oldalra pedig két darabot, amik 2-3cm-rel nagyobbak, így a hosszú csík alá illeszthetők. A kisebb oldalak alsó sarkaiból srégen levághatunk, hogy könnyebben bele tudjuk őket fektetni a kivajazott formába. A hosszú papírcsík túllógó részeit a forma külső oldalán celluxszal leragaszthatjuk, amúgy hajlamos a vaj olvadása után a tésztára visszaesni.
- A lisztet, fűszereket és szódabikarbónát egy csomómentesre keverjük.
- A melaszt, mézet, barna cukrot és vajat nagyon alacsony lángon folyóssá olvasztjuk. Ne forraljuk fel!
- A sütőt 170 Celsius fokra előmelegítjük.
- A melaszos vajat hagyjuk langyosra hűlni, majd a liszthez keverjük.
- Beledolgozzuk a tojást, majd a tejet is. Nagyon híg keveréket kapunk majd, de így lesz megfelelő a süti.
- A kivajazott, kibélelt vekni formába öntjük. Csak félig tölti meg majd, de a szódabikarbóna és a melasz, méz, barna cukor keveréke duplájára emeli majd a sütit.
- 1 óra és 15 perc alatt készre sütjük.
- Hagyjuk lassan kihűlni, fél órán át a zárt ajtajú sütőben, fél órán át résnyire nyitott sütőben. Ha puha héjat szeretnénk, langyosan, formástól, papírostól tegyük egy dobozba. Amúgy sem lesz kemény a héja, csak szilárdabb, szárazabb, mint a belseje.
- Dobozban vagy fóliába csomagolva tároljuk, miután lefejtettük a papírt. 10 szelet kerül ki ebből az adagból.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 21x13x7
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 2135
- Feltöltés dátuma: 2016. február 27.
Ajánló
Vajjal, margarinnal megkenve, krémsajttal, narancslekvárral finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Férfiak kedvence, pikánsan csípős íze miatt. Nem túl édes, és kicsit alattomos, mert csak a harmadik falat után érezzük a torokkaparást...