Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jamaikai gyömbérkenyér

Jamaikai gyömbérkenyér
Jamaikai gyömbérkenyér
85 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férfiak kedvence, pikánsan csípős íze miatt. Nem túl édes, és kicsit alattomos, mert csak a harmadik falat után érezzük a torokkaparást...

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Vajjal, margarinnal megkenve, krémsajttal, narancslekvárral finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 21x13x7cm-es vekni formát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. Legegyszerűbb, ha a hosszú oldalra vágunk egy csíkot, ami kibéleli a formát, és túllóg rajta. A két kisebb oldalra pedig két darabot, amik 2-3cm-rel nagyobbak, így a hosszú csík alá illeszthetők. A kisebb oldalak alsó sarkaiból srégen levághatunk, hogy könnyebben bele tudjuk őket fektetni a kivajazott formába. A hosszú papírcsík túllógó részeit a forma külső oldalán celluxszal leragaszthatjuk, amúgy hajlamos a vaj olvadása után a tésztára visszaesni.
  2. A lisztet, fűszereket és szódabikarbónát egy csomómentesre keverjük.
  3. A melaszt, mézet, barna cukrot és vajat nagyon alacsony lángon folyóssá olvasztjuk. Ne forraljuk fel!
  4. A sütőt 170 Celsius fokra előmelegítjük.
  5. A melaszos vajat hagyjuk langyosra hűlni, majd a liszthez keverjük.
  6. Beledolgozzuk a tojást, majd a tejet is. Nagyon híg keveréket kapunk majd, de így lesz megfelelő a süti.
  7. A kivajazott, kibélelt vekni formába öntjük. Csak félig tölti meg majd, de a szódabikarbóna és a melasz, méz, barna cukor keveréke duplájára emeli majd a sütit.
  8. 1 óra és 15 perc alatt készre sütjük.
  9. Hagyjuk lassan kihűlni, fél órán át a zárt ajtajú sütőben, fél órán át résnyire nyitott sütőben. Ha puha héjat szeretnénk, langyosan, formástól, papírostól tegyük egy dobozba. Amúgy sem lesz kemény a héja, csak szilárdabb, szárazabb, mint a belseje.
  10. Dobozban vagy fóliába csomagolva tároljuk, miután lefejtettük a papírt. 10 szelet kerül ki ebből az adagból.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 21x13x7 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 215
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fűszeres gyümölcskenyér, gyömbéres gyümölcskenyér, csípős gyümölcskenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

190
finomliszt 175 g
szódabikarbóna 1 késhegynyi
gyömbérpor 1 ek
fahéj 1 ek
szerecsendió virág 1 kávéskanál
melasz 1 evőkanál
méz 75 g
barna cukor 75 g
vaj 75 g
tojás 1 db
tej 1 dl