r
Nosalty Logó

Húsvét utáni sonkás rakott krumpli

Metro
Húsvét utáni sonkás rakott krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

612
Kalória
32.5g
Fehérje
22.6g
Szénhidrát
43.1g
Zsír
184.3g
Víz
282g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2447 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 612 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.1 g

Zsír

  • Összesen
    172.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2302.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    737.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    811 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 2447 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük, majd lehűtjük, megpucoljuk és felvágjuk.
  2. A megmaradt sonkánkat lapos, falatnyi darabokra vágjuk, a zsírosabb részeket kivágjuk.
  3. A tojást keményre főzzük, felkarikázzuk.
  4. A tejfölt tálba tesszük, kikeverjük a sajt 3/4 részével, az olvasztott zsírral és a tejjel.
  5. Egy tepsit kikenünk vajjal, rákarikázunk egy sor krumplit, majd sonkát és tojást. Ráteszünk pár kanál sajtos tejfölt, kicsit elkenjük. Addig folytatjuk, míg van hozzávalónk - a tetejére krumpli kerüljön, amit vastagon megkenünk a tejföllel, majd megszórunk a sajt maradékával.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha nem csúszik már a húsvéti sonka, és tojásból is van egy kevés maradék, akkor ez a tökéletes megoldás!

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek