Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti sárgatúró Timitől

Húsvéti sárgatúró Timitől
Húsvéti sárgatúró Timitől
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta elmaradhatatlan része a húsvéti menünek nálunk a sárga túró. Húsokhoz, sonkához egyaránt nagyszerű.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 l tej
  • 10 db tojás
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 marék mazsola (ízlés szerint, elhagyható)

ajánlat

Mi nagyon szeretjük, jó szívvel ajánlom mindenkinek!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet egy vízzel kiöblített lábosba odatesszük főni.
  2. Beletesszük a cukrot és a sót is.
  3. Míg melegszik, felütjük a tojásokat, kicsit összekeverjük, majd ha fő a tej, óvatosan beleöntjük.
  4. Kicsire vesszük a lángot alatta, és folyamatosan kavargatjuk. Közben hozzáadjuk a mazsolát is.
  5. Addig hagyjuk a tűzön, míg túrósan jól össze nem áll.
  6. Akkor szűrőbe szedjük, és hagyjuk állni legalább 2-3 órát, hogy jól lecsöpögjön.
  7. Közben szépen felveszi a szűrő alakját, és tálra borítva, lehűtve lehet is szeletelni.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 101
elküldve: 2
receptkönyvben: 172
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi túró, túrókrém házilag, mazsolás túrókrém

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2017-04-17 18:06

Kedves Timi!
Nálunk, az Alföld közepén nem ismerik ezt az ételt, de annyit hallottam róla egy kedves, görög katolikus barátomtól, hogy idén belevágtam, a te instrukcióid alapján. Szokatlan édesség lett belőle, ami első kóstolásra nem tűnt túl sikeresnek, kicsit száraznak is találtam, kicsit keménynek is, meg talán ízetlennek is (a sok mazsola, vaníliás cukor, némi fahéj ellenére is), el is bizonytalanodtam. De ma aztán derekasan belaktunk belőle sonkával, kaláccsal, tojással és kiderült, ebben az összeállításban igenis nagyon finom és tökéletesen passzol a kellemesen sós, házi sonkához. Mindenkit csak buzdítani tudok, hogy próbálja ki - izgalmas "új" íz ez a hagyományos húsvéti finomság! Köszönöm: Koszider

ocsaghajnalka
ocsaghajnalka / ocsaghajnalka Sat, 2013-03-30 13:34

Nekem is a nagymamám csinálta mindig. Most hogy már a párommal élek megkóstoltatom vele ezt a finomságot, bár igaz hogy most fogom először csinálni :)

noi2
noi2 Tue, 2012-07-17 22:08

En is minden husvetra megcsinalom,csak edesen kb a tiz tojashoz 7-8 csapott evokanal cukrot teszek. Aztan meg teszek bele 2 tasak vanilia cukrot es fahajat egy keveset.Addig fozom mig feljon kicsit a savoja aki turot szokott futeni az kell tudja ,hogy mirol beszelek. Szoval addig mig kezd kicsit osszekapodni . Egy nem hasznalt suruszovesu fuggonyt beleteszek egy szurobe es beleontom.Osszekotom es felekasztom valahova lecsepegni.Orulok hogy sokan kiprobaltatok es nem megy ki a divatbol ez a recept.sziasztok

Sandy2
Sandy2 Fri, 2012-04-06 21:08

Mennyi idő alatt válik túrószerűvé? Valamit biztos nem csináltam jól, mert nekem folyós maradt. Mi lehetett a probléma?

siklitimi
siklitimi / siklitimi Fri, 2012-04-06 21:15

Nem igazán tudom kedves Sandy, hogy mit rontottál el. Én épp az imént fejeztem be a gyártást, most csepeg a szűrőben a sárga túró. Kb. 15 percig kavargattam a tejbe öntött tojásokat, míg elkezdett túrószerűen összeállni. Utána még pár percig kavartam, aztán szűrőbe szedtem, és egy tálra tettem a szűrőt, hogy jól lecsepegjen.

patrisa
patrisa Thu, 2012-04-05 13:32

Nem múlhat el húsvét sárga túró nélkül. Én édesen készítem. Nagymamám szerettette meg velünk, és mióta családom van én készítem.

siklitimi
siklitimi / siklitimi Thu, 2012-04-05 09:34

Én már mindenféle tejből készítettem:-) Bár tényleg a házi a tuti, de jó íze lesz a többiből is, nyugodtan el lehet készíteni.
Kellemes ünnepeket kívánok mindőtöknek!!

Brea
Rea / Brea Thu, 2012-04-05 06:05

Ez nálunk is elengedhetetlen. Igaz, engem úgy tanított a nagymamám, hogy hideg tejbe kell önteni a tojást. De gondolom ő a pudingot is úgy csinálja, ez olyan berögződés lehet az ő korosztályuknál:) Én eddig ezzel nem mertem kipróbálni, azt hittem a valami ősi titok:) Viszont pont most lepett meg azzal, hogy állítólag bolti tejjel is lehet. Igaz évekig a házi tejre esküdött:) Kíváncsi vagyok ki mit válaszol Miss Sweetly kérdésére.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Wed, 2012-04-04 21:50

Kedves Timi!
Tudom, hogy házi tejjel az igazi, de meg lehet csinálni tartós tejjel is esetleg? Vagy akkor nem áll össze?

vmama
vmama Thu, 2012-04-05 06:05

Meglehet csinálni, csak a házi tej sokkal zsírosabb, így kevésbé ég le, de meg tudod oldani, ha a tartós tejbe literenként 2-3 evőkanál olajat teszel. Én 12 tojással csinálom és még vaníliát is szoktam bele tenni, igaz akkor csak magában édességként esszük. Sok sikert hozzá!

credit
credit Wed, 2012-04-04 21:23

Kedves Timi!
Milyen érdekes, tegnap hallottam életemben először a Húsvéthoz kapcsolódó sárga túróról,és ma előttem a recept. Most már tutira ki kell próbálnom.Köszönöm szépen.

siklitimi
siklitimi / siklitimi Thu, 2012-04-05 22:41

Szerintem lehet. Ha nem teszel bele csak egy leheletnyi cukrot, akkor lehet. A medvehagyma érdekes gondolat, de miért ne jönne jól össze a dolog. Amikor már teljesen összeáll a túró, akkor keverném én bele az apróra összevagdalt medvehagymát (vagy lilahagymát, újhagymát)és úgy csepegtetném. Sonkához már érzem is a számban az ízét:-)

Pirka
Kama Suflé / Pirka Wed, 2012-04-04 21:03

Én még nem is ettem ilyet, nemhogy csinálni, de nagyon ki szeretném próbálni! Mennyi a cukor "ízlés szerint" kb.? Mondjuk én szerintem nyírfacukorral fogom készíteni.

tide023
tide023 Wed, 2012-04-04 20:48

Húsvét nem múlhat el nálunk sárga túró nélkül,pont így készítem én is.Nagyon finom!

KisEdi
Edi / KisEdi Wed, 2012-04-04 20:27

A párom nagymamája mindig ilyet csinál húsvétra, és nagyon szereti, pont ezt a receptet kerestem, köszönöm! :)

222
tej 1 l
tojás 10 db
1 csipet
cukor 1 teáskanál
mazsola 1 marék