r
Nosalty Logó

Húsvéti maradékmentő batyu

Gerzsenyi Flóra
Húsvéti maradékmentő batyu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

618
Kalória
26.6g
Fehérje
31.3g
Szénhidrátok
43g
Zsír
114.6g
Víz
166.2g
Koleszterin
2.3g
Rost
3.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Töltelék

Összeállítás

Összesen 618 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Töltelék

Összeállítás

Összesen 2472 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Töltelék

Összeállítás

Összesen 202 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    114.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 618 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    458.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    3604 micro
  • β-crypt
    345 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3405 micro
Összesen 2472 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit apróra felkockázzuk, olívaolajon lepirítjuk (kivéve a sajtot és a tojást), sózzuk, borsozzuk.
  2. Miután picit kihűlt, a petrezselyemmel, reszelt sajttal és főtt tojásokkal is jól összekeverjük.

Összeállítás

  1. A leveles tésztát 8 egyenlő négyzetre osztjuk és felvágjuk.
  2. Minden tésztára ráhelyezünk egy nagyobb evőkanál tölteléket.
  3. A tészta széleit megkenjük vízzel, ellentétesen behajtjuk, és a sarkait jól összecsípjük. Hústűvel megszurkáljuk.
  4. Tepsire tesszük, megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
  5. 180°C fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt elkészülnek. Langyosan isteni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Húsvét végén biztosan sokaknál marad meg sonka, tojás, zöldségek. Hogy mindez ne a szemetesben landoljon, kitaláltunk egy roppant egyszerű, ám nagyszerű batyut. Amit más alkalmakkor vagy akár hétköznapokon is el lehet készíteni, más alapanyagokkal, mindenféle maradék sült vagy főtt húsokból, különböző zöldségekből is teljesen jól működik. Gyorsan elkészül, nem időigényes, az adaggal érdemes duplázni, mert miután elkészült az első kör, kb. negyedóra alatt el is fogyott.

További receptek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...