Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti maradékmentő batyu

Húsvéti maradékmentő batyu
Húsvéti maradékmentő batyu
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét végén biztosan sokaknál marad meg sonka, tojás, zöldségek. Hogy mindez ne a szemetesben landoljon, kitaláltunk egy roppant egyszerű, ám nagyszerű batyut. Amit más alkalmakkor vagy akár hétköznapokon is el lehet készíteni, más alapanyagokkal, mindenféle maradék sült vagy főtt húsokból, különböző zöldségekből is teljesen jól működik. Gyorsan elkészül, nem időigényes, az adaggal érdemes duplázni, mert miután elkészült az első kör, kb. negyedóra alatt el is fogyott.

hozzávalók / 4 adag

Töltelék

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit apróra felkockázzuk, olívaolajon lepirítjuk (kivéve a sajtot és a tojást), sózzuk, borsozzuk.
  2. Miután picit kihűlt, a petrezselyemmel, reszelt sajttal és főtt tojásokkal is jól összekeverjük.

Összeállítás

  1. A leveles tésztát 8 egyenlő négyzetre osztjuk és felvágjuk.
  2. Minden tésztára ráhelyezünk egy nagyobb evőkanál tölteléket.
  3. A tészta széleit megkenjük vízzel, ellentétesen behajtjuk, és a sarkait jól összecsípjük. Hústűvel megszurkáljuk.
  4. Tepsire tesszük, megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
  5. 180°C fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt elkészülnek. Langyosan isteni!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 556
elküldve: 0
receptkönyvben: 124
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
78 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós töltött leveles párna

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

619
olívaolaj 3 ek
lila hagyma 1 közepes db
főtt sonka 150 g
piros kaliforniai paprika 8 dkg
zöld kaliforniai paprika 8 dkg
sárga kaliforniai paprika 8 dkg
főtt tojás 2 db
füstölt sajt 200 g
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
leveles tészta 1 csomag
víz 0.5 dl
tojássárgája 1 db
szezámmag 2 teáskanál