r
Nosalty Logó

Sonkás leveles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Sonkás leveles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2971 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 743 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3089.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 2971 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    337 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: a vajon megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, sonkát és a petrezselymet.
  2. Alaposan megborsozzuk, megvárjuk, míg teljesen kihűl, közben előmelegítjük a sütőt.
  3. A felengedett leveles tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, majd lisztbe mártott pohárral (átmérő: 7 cm) kiszurkáljuk.
  4. Ha jól gazdálkodunk a tésztával, 24 kört kapunk, ennek felét bekenjük ketchuppal.
  5. A ketchup-os lapokra halmozzuk kiskanállal a sonkatölteléket, egyenletesen elosztva.
  6. Az üres tésztalapokat ráillesztjük a sonkásakra, széleiket alaposan lenyomkodjuk.
  7. Tetejüket 1 tojássárgájával bekenjük, különösen a szélek záródásánál.
  8. Reszelt sajttal vagy magokkal megszórjuk, forró sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9972
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Ajánló

Sonkamaradék felhasználására.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Recept a Paprika TV-ből ered némi változtatással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek