Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kosárka Edit konyhájából

Gesztenyés kosárka Edit konyhájából
Gesztenyés kosárka Edit konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Fanny konyha 2008-as kiadású receptes füzetből készítettem. Nagyon finom a tésztája, amiben méz és dió is van. A krém fantasztikusan finom. Ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Rum helyett rumaromával is dolgozhatunk, ha gyerekek is fogyasztják.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a kiolajozott kis kosár formákat kibéleljük egyenként. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  2. A formában hagyjuk kihűlni, és óvatosan kiemeljük őket.
  3. A gesztenyemasszát a porcukorral, rummal krémesre keverjük, és hozzáadjuk a keményre vert tejszínt, és azzal is jól kikeverjük.
  4. Habzsákba szedjük a krémet, és a kosárkákat megtöltjük.
  5. A tejszínhabot keményre verjük, és a gesztenyés krémre nyomjuk. Csokiforgáccsal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 473
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes kosárka, tejszínes-gesztenyekrémes kosarak, gesztenyekrémes kosarak

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

594
vaj 20 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 teáskanál
dió 5 dkg
tojássárgája 2 db
rum 1 ek
porcukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
méz 2 ek
gesztenyemassza 40 dkg
porcukor 6 dkg
rum 1 dl
habtejszín 3 dl
habtejszín 1 dl
csokoládéforgács 5 dkg