Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kosárkák Nikitől

Diós kosárkák Nikitől
Diós kosárkák Nikitől
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt közötte meggyes is. :) És tetejére mazsolát szórtam, ez elhagyható!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. (Linzertésztát gyúrunk belőle.)
  2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele.
  3. A diót összekeverjük a citrom levével és reszelt héjával, cukorral és a fehérjével, amit előtte keményre felvertünk, majd beletöltjük a kosárkákba.
  4. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 139
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikolett

Mióta szakács: 2011.05.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás kosárka, meggyes kosárka, linzerkosárka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1363
finomliszt 28 dkg
vaj 20 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 3 db
tejföl 3 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek
tojásfehérje 3 db
cukor 20 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
dió 20 dkg