Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti sós kalács

Húsvéti sós kalács
Húsvéti sós kalács
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátom sós kalácsot szeretett volna húsvétra, és a boltban elfogyott a készen vehető. Elolvastam jó pár receptet, összegyúrtam őket, és szerinte sikerült a legjobbat kihozni belőle. :)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jól összedolgozzuk a tésztához szükséges összetevőket.
  2. Megdagasztjuk a tésztát, majd fél óráig pihentetjük meleg helyen.
  3. A tésztát 6 részre osztjuk, majd két, három fonatból álló kalácsot formázunk.
  4. Mielőtt a sütőbe tennénk a tésztát, elkeverünk két tojást egy csipet sóval és cukorral, és jól bekenjük vele a kalácsokat, majd durva szemű sóval beszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 819
elküldve: 1
receptkönyvben: 118
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

judkacag

Mióta szakács: 2018.07.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kalács sósan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

952
tej 5 dl
finomliszt 1 kg
vaj 20 dkg
tojás 2 db
cukor 2 ek
1 ek
friss élesztő 6 dkg
tojás 1 db
1 csipet
cukor 1 csipet
0 ízlés szerint