Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes vöröslencse-krémleves

Tejszínes vöröslencse-krémleves
Tejszínes vöröslencse-krémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom leves, csak azt nem értem, hová tűnik a vörös lencse csodálatos színe a főzés során. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nem olajjal, hanem füstölt szalonna zsírjával készítjük, és nem tiszta vízzel, hanem félig víz és félig füstöltsonka-lé keverékével engedjük fel, még fenségesebb ízvilágot kapunk. Érdemes sonkafőzéskor a levet kb. fél literes adagokban lefagyasztani, mert sok ételhez kiváló ízesítő.

Húslevessel is felengedhetjük, vagy tehetünk bele leveskockát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a feldarabolt vörös- és fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a lencsét (nem kell előtte beáztatni), felöntjük kb. 1 l vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. Hamar kész!
  3. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, és épphogy csak felfőzzük.
  4. Reszelt füstölt sajttal vagy pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 743
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vöröslencse-krémleves, római köményes vöröslencse-leves, currys vöröslencse-krémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
vöröslencse 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 2 dl
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
curry por 1 kávéskanál
kurkuma 1 kávéskanál
római kömény 1 kávéskanál
víz 1 l