Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos batyu

Húsos batyu
Húsos batyu
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt főnökömtől tanultam. Azóta családi kedvenc. Pecázás, biciklizés, strandolás, családi programok fontos hozzátartozója. Frissen a legjobb, de másnap is finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A liszt aránylik a húshoz. Ha 30 dkg húsból szeretnénk, akkor a liszt is 30 dkg. És persze az élesztő és a tej is kevesebb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répát kb. fél cm-es kockákra.
  2. Olajon megpiritjuk őket, pirospaprikát teszünk rá, majd a húst is hozzáadjuk. Egy kis vizet öntünk rá. (kb. 1 dl)
  3. Főzzük, közben ízesítjük. (Bors,ételízesítő stb.)
  4. Ha elfőtte a vizet, és a hús is megfőtt, félretesszük hűlni.
  5. Elkészítjük a tésztát. Egy edénybe tesszük a lisztet, sót, a tojást és a tejfölt.
  6. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
  7. Dagasztjuk. Lángos tésztát kapunk. Esetleg tejet még kell hozzá rakni.
  8. Kelesztjük kb. fél órát.
  9. Ha megkelt, kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle. (Én éthordóval csináltam, de kicsit kisebb valami is jó.)
  10. Megtöltjük a hússal, teszünk rá egy kis sajtot, félbehajtjuk, és forró olajban sütjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 384
elküldve: 3
receptkönyvben: 192
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bruszliné

Mióta szakács: 2011.04.12.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

húsos-répás töltött bucik, olajban sült húsos párnák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1845
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
tejföl 175 g
élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 5 dl
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
gulyáskrém 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 kis db
víz 1 dl
sajt 5 dkg