r
Nosalty Logó

Toros káposzta Pogácsa konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Toros káposzta Pogácsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1634 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6308.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    3787 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2084.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    816 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2743 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    2095 micro
Összesen 1634 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3632 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát felvagdaljuk. A krumplit meghámozzuk, és uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A húst kicsi kockákra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy vaslábost kicsit kiolajozunk. Az alján elterítjük a krumpli felét. Kicsit megsózzuk. Erre jön a káposzta egyik fele. Rászórjuk a hagymakarikák felét. Most jöhet a húskockák fele. Sózzuk, borsozzuk. Krumpli másik fele a következő réteg, megsózzuk, rászórjuk a maradék hagymakarikákat. A tetejére kerül a káposzta. Kicsi pirospaprikát hintünk rá.
  3. Nagyon óvatosan rátöltjük a paradicsomlét a lábos belső oldalán lefolyatva, hogy a rétegek ne csússzanak el. Rárakjuk a vaslábosra a fedelét, mehet a sütőbe 2 órára.
  4. A tányéron kevés tejfölt rakunk még rá. Az eredeti recept szerint kellett volna pár babérlevél, tőlem teljesen szokatlan módon, erről elfelejtkeztem, pedig elég sok ételbe rakok babérlevelet, egyik kedvenc fűszerem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1264
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toros káposzta Pogácsa konyhájából
Pogácsa 382 recept

A neten keresgéltem a kevés kis savanyú káposztámhoz receptet. Miután kevés volt a talált recepthez a káposzta, gondoltam, hogy kipótolom krumplival. Nem okozott gondot végül. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!