r
Nosalty Logó

Húsgolyós tésztafészek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fekete Éva
Húsgolyós tésztafészek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1206 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6018 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3032 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 1206 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    249.6 g

Zsír

  • Összesen
    318.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8686.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    527 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3077 mg
  • Nátrium
    2785 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1399 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    15161 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6926 micro
Összesen 6018 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst az áztatott zsemlével és a tojással jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd 10 db golyót formázunk belőle. A fasírt golyókat bacon szalonnával körbetekerjük és serpenyőben kevés étolajon megsütjük, kivesszük és azonnal mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot rakunk, melegen tartjuk.
  2. A sárgarépát és a cukkinit meghámozzuk, kockákra vágjuk és ételízesítős vízben megfőzzük, leszűrjük.
  3. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  4. A serpenyőben maradt olajhoz hozzáadjuk a lisztet, kicsit átfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel és besűrítjük, ha kell sózzuk.
  5. A leszűrt tésztából egy hőálló tálba 10 db fészket készítünk, mindegyik közepébe egy húsgombócot rakunk, ha szükséges sütőben átmelegítjük. Tálalásnál a tészta és a hús tetejére halmozzuk a zöldségeket, majd megöntözzük a mártással.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 612
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsgolyós tésztafészek
Fekete Éva 11 recept

Egy ismerősömtől kaptam ezt a receptet és nagy sikert arattam vele. Nagyon laktató és finom.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?