Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgolyós gulyás

Húsgolyós gulyás
Húsgolyós gulyás
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 70 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki ebből egy tányérral megeszik, az nem kívánja a második fogást.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez

Húsgombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Leveshez

  1. A babot beáztatjuk.
  2. Répákat meghámozzuk, felkarikázzuk.
  3. Vízben feloldjuk a leveskockákat, összekeverjük a paradicsomlével, beleszórjuk a petrezselyemlevelet, ízlés szerint sózzuk, és felforraljuk.
  4. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát, felkarikázott répákat, és kb.40 percig főzzük.
  5. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és a levesbe tesszük a leszűrt babbal együtt, és még további 20 percig főzzük.

Húsgombóchoz

  1. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. A fokhagymát belezúzzuk, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a tojást. Jó alaposan összedolgozzuk.
  2. Diónyi gombócokat formázunk belőle. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, kb. 20 percig sütjük.
  3. Kivesszük a tepsiből, belerakosgatjuk a gombócokat a levesbe, és még 15 percig együtt főzzük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 008
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombócleves gazdagon, zöldséges-húsgombócos leves, gulyás húsgombóccal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

738
sárgarépa 30 dkg
fehérrépa 4 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
leveskocka 2 db
paradicsomlé 5 dl
burgonya 50 dkg
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
víz 8 dl
vörösbab 30 dkg
darált sertéshús 50 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
zsemle 1 db
fokhagyma 1 gerezd