Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hús krumplibundában

Hús krumplibundában
Hús krumplibundában
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapra készült, mi nagyon szeretjük, és laktató is.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  húst kiklopfoljuk, és besózzuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, és lereszeljük a hagymareszelőn, majd besózzuk.
  3. Egy kicsit állni hagyjuk a krumplit, majd kinyomkodjuk a levét.
  4. Utána jöhet a panírozás: lisztbe, majd a felvert tojásba és utána a reszelt krumpliba, úgy, hogy egy tányérba terítünk a krumpliból, rá a hús és megint krumpli. (Nem kell megijedni, ha a krumpli le akar esni a húsról, fordítunk rajta egyet, mielőtt az olajba tennénk, és jól rányomkodjuk!)
  5. Kb. 10 perc sütés elég neki. Mikor kivesszük az olajból, jól csepegtessük le!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 59 422
elküldve: 6
receptkönyvben: 888
elkészítve: 22/31
Facebookon megjelent: -

szakács

bibuka

Mióta szakács: 2009.11.24.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplibundában sült hús, tócsniban sült hús

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chichique
Chichique Sat, 2015-07-18 15:09

Biztos,hogy elég neki 10 perc sütés, nem marad nyers a hús? Inkább csirkével próbálom ki, az gyorsabban átsül.

balintmonika
balintmonika Sun, 2015-02-08 11:44

Kicsit pacsmagos munka volt a bundázás, de bőven megérte.Már tovább is adtam a receptet.Mindenkinek nagyon ízlik!

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Fri, 2011-02-18 14:31

Igen! .....az én egyik nagy kedvencem is, kevés fokhagymás-tejföllel a tetején, sok salátával..... :-)))

Thea71
Thea71 Thu, 2011-01-06 13:33

Szió! Én is megcsináltam és nagyon finom lett. Köretként párolt gombát készítettem mellé, mert a husit alaposan bebundáztam a krumplival, így bőven laktató volt. Ez lett a kedvenc rántott husim :-) Köszi szépen a receptet!

bibuka
bibuka / bibuka Sat, 2010-08-28 09:44

Szia makkermanó! Örülök hogy ízlett,szerintem is jó hidegen!bibuka!!!!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2010-08-26 22:30

Szia Bibuka!
Elkészítettem a krumplibundás husit, igaz, nem karajból, hanem csirkemellből. Nagyon finom lett, jó ötlet ez a fajta panírozás. Hidegen is Isteni. Köszi!
Üdv: "makkermanó"

1569
sertés rövidkaraj 1 kg
burgonya 5 közepes db
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl