r
Nosalty Logó

Humusz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Humusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 2627 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 488 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 437 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    211.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4066.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    2424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1189 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 2627 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 488 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, de még jobb, ha 2-3 napon kersztül hagyjuk a csírázást megindulni.
  2. (Ha ezt a módot választjuk, akkor minden nap leöntjük az áztatólevet és mielőtt friss vizet tennénk rá, átmossuk a csicseriborsót.)
  3. A beáztatott borsót annyi vízzel tesszük fel főni, hogy épp ellepje.
  4. Sóval és a fekete köménnyel együtt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  5. A tűzről levéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd az összes többi hozzávalóval együtt pépesre turmixoljuk.
  6. Ha túl sűrű lenne az állaga, akkor némi vízzel krémes állagúra hígítjuk.
  7. Tálaláskor egy tányérra halmozzuk. Olívaolajat csorgatunk rá és megszórjuk némi pirospaprikával.
  • Receptkönyvben: 748
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 218
  • Össznézettség: 403922
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 16.

Receptkategóriák

Humusz
ze(n)derta 188 recept

Legegyszerűbben különféle hámozott, szeletelt, nyers zöldségekkel együtt kínálom. Szendvicsekben krémként, vagy pitában hússal és friss salátával, de akár tortilla chips-szel "kikanalazva" is isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?