Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (2)

leírás

A marinálás egyfajta olajban történő tartósítási eljárás, amelynek eredményeként nem csak hetekig eltarthatjuk a különféle alapanyagokat, mint például a paprikát is, de különleges, pikáns ízt is adhatunk nekik. A marináláshoz többféle paprika fajtát is használhatunk, például paradicsompaprikát, vagy kaliforniai paprikát. A paprikát eltehetjük nyersen, főzve, illetve sütve is. A marináláshoz mindhárom esetben szükségünk van ecetre, vízre, cukorra, sóra, illetve olajra. Ezen felül fűszerezhetjük ízlés szerint például borssal, bazsalikommal vagy babérlevéllel. Marinált paprikát kaphatunk készen az üzletekben, illetve elkészíthetjük otthon is. Hűtőszekrényben javasolt tárolni. Ehetjük magában, fogyaszthatjuk savanyúságként, de felhasználhatjuk saláták, hidegtálak, mártogatósok készítéséhez is.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Marinált paprika alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        evacili
        evacili Sat, 2012-09-01 22:16

        Én ma csimáltam 15 üveggel.Nem értem, miért kell hűtőben tárolni? Ecetes,cukros,sós vízbe beledobtam a paprika szeleteket pár percre -bors,babérlevél,zellerlevél került a lébe-,üvegekbe szedten, egy újnyi vastagon ráöntöttem az olajat, most pihennek a paplan alatt száraz dunsztban. Hosszú évek óta így csinálom,soha semmi baja nincs, a polcon telel a kamrában. Most elbújva találtam egy üveggel tavalyról, a világon semmi baja nincs.