Marinált paprika
360 kcal
Sütőtökös galuska
504 kcal
Lecsós szelet Évi nénitől
Leírás
A marinálás egyfajta olajban történő tartósítási eljárás, amelynek eredményeként nem csak hetekig eltarthatjuk a különféle alapanyagokat, mint például a paprikát is, de különleges, pikáns ízt is adhatunk nekik. A marináláshoz többféle paprika fajtát is használhatunk, például paradicsompaprikát, vagy kaliforniai paprikát. A paprikát eltehetjük nyersen, főzve, illetve sütve is. A marináláshoz mindhárom esetben szükségünk van ecetre, vízre, cukorra, sóra, illetve olajra. Ezen felül fűszerezhetjük ízlés szerint például borssal, bazsalikommal vagy babérlevéllel. Marinált paprikát kaphatunk készen az üzletekben, illetve elkészíthetjük otthon is. Hűtőszekrényben javasolt tárolni. Ehetjük magában, fogyaszthatjuk savanyúságként, de felhasználhatjuk saláták, hidegtálak, mártogatósok készítéséhez is.
100 g Marinált paprika
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
3 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
367 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
367 mg
szénhidrát
vitaminok