Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapudinggal töltött kifli

Vaníliapudinggal töltött kifli
Vaníliapudinggal töltött kifli
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Videós receptoldalon találtam ezt a receptet.

A férjem csak annyit mondott, amikor megkérdeztem, hogy  ízlik-e. Szerinte előbb elfogy, mint ahogy elkészítettem.

hozzávalók / 10 adag

vaníliapuding

kelt tészta

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

vaníliapuding

  1. Kb. 300 ml liter tejet egy edényben fölmelegítünk. Közben a maradék tejet, tojássárgáját cukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral, étkezési keményítővel, jó összekeverjük. A forrásban lévő tejhez öntjük.
  2. Addig keverjük, ameddig sűrű massza képződik. Folpackkal letakarjuk közvetlenül a krémet. Így nem fölösödik be. Majd hagyjuk kihűlni. Tipp: lehet tojáslikőrt is keverni a krémbe, de tanácsos ebben az esetben kevesebb tejjel elkészíteni.

kelt tészta+összeállítás

  1. Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk.
  2. Lisztet, sütőport, sót, tojássárgáját, étolajat egy tálban belemérjük. Az élesztős tejet is hozzáöntjük.
  3. Egy fakanál segítségével jól összekeverjük. Amikor már jól összeállt a tészta, akkor még tovább dagasztjuk.
  4. Dagasztás után egy rúd formát alkotunk, és elosztjuk a tésztát kb. 8-10 egyforma darabra.
  5. Majd egyesével kinyújtjuk kb. 19 cm x 14 cm téglalap formára.
  6. A téglalap alsó felére helyezzük a pudingot, majd a szélét ráhajtjuk a pudingra úgy, hogy betakarja. Kicsit lenyomkodjuk a két oldalát, hogy ne folyjon ki a puding sütésközben. A másik felét egy kés segítségével hosszában csíkosra mintázzuk, vigyázva, hogy egyben maradjon a széle. Majd ráhajtjuk a megtöltött kifli másik felére.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Kifli alakúra formázzuk.
  8. 1 tojássárgáját kevés tejjel összekeverünk, egy ecset segítségével megkenjük a kiflik tetejét.
  9. Mandulapehellyel díszítjük.
  10. A recept nem ír pihenési időt, ami annyit jelent, nem szükséges. Én viszont ameddig fölmelegítettem 200 fokra a sütőt, addig hagytam pihenni a kifliket.
  11. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 272
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
156 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vaníliás kifli, töltött édes kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

450
tojássárgája 4 db
cukor 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
étkezési keményítő 40 g
tej 500 ml
1 csipet
tej 250 ml
friss élesztő 40 g
cukor 1 ek
finomliszt 500 g
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 100 ml
tojássárgája 1 db
tej 1 ek
mandulapehely 100 g