r
Nosalty Logó

Vaníliapudinggal töltött kifli

Éva házias konyhája
Vaníliapudinggal töltött kifli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

vaníliapuding

kelt tészta

tetejére

450
Kalória
11.8g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
20.5g
Zsír
15.8g
Víz
130.2g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

vaníliapuding

kelt tészta

tetejére

Összesen 450 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

vaníliapuding

kelt tészta

tetejére

Összesen 4499 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

vaníliapuding

kelt tészta

tetejére

Összesen 259 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 450 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7159.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    2225 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    531.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 4499 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

vaníliapuding

  1. Kb. 300 ml liter tejet egy edényben fölmelegítünk. Közben a maradék tejet, tojássárgáját cukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral, étkezési keményítővel, jó összekeverjük. A forrásban lévő tejhez öntjük.
  2. Addig keverjük, ameddig sűrű massza képződik. Folpackkal letakarjuk közvetlenül a krémet. Így nem fölösödik be. Majd hagyjuk kihűlni. Tipp: lehet tojáslikőrt is keverni a krémbe, de tanácsos ebben az esetben kevesebb tejjel elkészíteni.

kelt tészta

  1. Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk.
  2. Lisztet, sütőport, sót, tojássárgáját, étolajat egy tálban belemérjük. Az élesztős tejet is hozzáöntjük.
  3. Egy fakanál segítségével jól összekeverjük. Amikor már jól összeállt a tészta, akkor még tovább dagasztjuk.
  4. Dagasztás után egy rúd formát alkotunk, és elosztjuk a tésztát kb. 8-10 egyforma darabra.
  5. Majd egyesével kinyújtjuk kb. 19 cm x 14 cm téglalap formára.
  6. A téglalap alsó felére helyezzük a pudingot, majd a szélét ráhajtjuk a pudingra úgy, hogy betakarja. Kicsit lenyomkodjuk a két oldalát, hogy ne folyjon ki a puding sütésközben. A másik felét egy kés segítségével hosszában csíkosra mintázzuk, vigyázva, hogy egyben maradjon a széle. Majd ráhajtjuk a megtöltött kifli másik felére.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Kifli alakúra formázzuk.
  8. 1 tojássárgáját kevés tejjel összekeverünk, egy ecset segítségével megkenjük a kiflik tetejét.
  9. Mandulapehellyel díszítjük.
  10. A recept nem ír pihenési időt, ami annyit jelent, nem szükséges. Én viszont ameddig fölmelegítettem 200 fokra a sütőt, addig hagytam pihenni a kifliket.
  11. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Videós receptoldalon találtam ezt a receptet. A férjem csak annyit mondott, amikor megkérdeztem, hogy  ízlik-e. Szerinte előbb elfogy, mint ahogy elkészítettem.

Nosalty stories

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek