r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta esztersilver konyhájából

esztersilver
Hortobágyi húsos palacsinta esztersilver konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húsos ragu

Palacsintához

784
Kalória
46.9g
Fehérje
41.9g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
272.5g
Víz
286.5g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Húsos ragu

Palacsintához

Összesen 784 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Húsos ragu

Palacsintához

Összesen 3133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Húsos ragu

Palacsintához

Összesen 154 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 784 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4429.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1089.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 3133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    125 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

Húsos ragu

  1. A húst leöblítjük, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk.
  2. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), azaz pörköltet készítünk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
  3. Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
  4. Megkenjük vele a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással (ha túl híg, 1-2 kk liszttel/rizsliszttel összeforralva besűrítjük), és a sütőben átforrósítjuk (10 perc). Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

Palacsintához

  1. Közben a palacsintákhoz elhabarjuk a tejben a tojásokat, 1-1 csipet sót és őrölt borsot, majd apránként a liszthez adjuk, simára keverjük, lefedjük, és fél órát pihentetjük.
  2. Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a masszához keverjük és 8 vastagabb vagy 12 vékony (azaz személyenként 2 vagy 3) palacsintát sütünk belőle. Letakarjuk, melegen tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A Konyhafőnök egyik adásában készítettek hortobágyi palacsintát, az ötlet onnan volt (a tálalás is) a recept pedig Lajos Mari könyvéből.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek