r
Nosalty Logó

Hólabda Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Hólabda Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta készítés

Krém készítés

Díszítés

Összesen 1243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta készítés

Krém készítés

Díszítés

Összesen 7445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta készítés

Krém készítés

Díszítés

Összesen 314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 1243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    404.3 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7368.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1861 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2890 mg
  • Nátrium
    1845 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    475 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2875 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2058 micro
Összesen 7445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Tészta készítés

Krém készítés

Díszítés

Elkészítés

Tészta készítés

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: a tojásokat külön választjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a sárgáját elkeverjük alaposan a cukorral és a vízzel. (Akkor jó, amikor kicsit kifehéredik, és megnő a térfogata.)
  2. Ezután hozzáadjuk a szárazanyagokat: a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  3. Majd a fehérjehabot több adagban, óvatosan hozzákeverjük.
  4. A nyers tésztát próbáljuk két egyenlő részre osztani, mivel ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Én a gáztepsiben sütöttem, aminek mérete: 30 x 37 cm.) Kb. 2x15 percig sütjük 180 fokon.

Krém készítés

  1. A tejet és a lisztet felfőzzük, pont úgy, mintha pudingot készítenénk. (Egy tálkában a lisztet keverjük ki kb. 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Ezt a lisztes keveréket adjuk a forrásban levő tejhez.) Hagyjuk kihűlni.
  2. A lágy margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal. A krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
  3. A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágunk. Ezek után két korongot összeragasztunk egy kis krémmel, és a teljes oldalát is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Díszítés

  1. Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit vagy a tortabevonót és a vajat, majd a sütemények tetejét bevonjuk vele. (Csokimázzal bekenjük, vagy az olvasztott csokiba mártjuk a kis hólabdákat.)
  2. Tálalás előtt néhány órán át hűtőben pihentetjük, hogy puha legyen, és a csoki is megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30 x 37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6671
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 01.

Ajánló

A szaggatás során keletkezett, feleslegesnek tűnő tésztát gazdaságos kis konyhatündérek módjára felhasználjuk: én egy kis tálkába tépkedtem a tésztadarabokat, és a megmaradt krémmel meglocsoltam, összekevertem, sőt még a kevés maradék kókuszreszelékkel is megszórtam, és másnapra isteni, pudingos reggelink lett belőle. Ha netán még csokiöntet is marad, akkor azzal turbózzátok fel a tetejét :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hólabda Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Ez egy puha, kakaós piskótából készült, krémes-kókuszos, könnyed sütemény! Imádom :)

Hozzávalók

Tészta készítés

Krém készítés

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?