r
Nosalty Logó

Hólabda Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Hólabda Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta készítés

Krém készítés

Díszítés

1243
Kalória
19.2g
Fehérje
138.5g
Szénhidrát
67.4g
Zsír
79.2g
Víz
260g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
86.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta készítés

Krém készítés

Díszítés

Összesen 1243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta készítés

Krém készítés

Díszítés

Összesen 7445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta készítés

Krém készítés

Díszítés

Összesen 314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 1243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    404.3 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7368.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1861 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2890 mg
  • Nátrium
    1845 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    831 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    475 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2875 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2058 micro
Összesen 7445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Tészta készítés

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: a tojásokat külön választjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a sárgáját elkeverjük alaposan a cukorral és a vízzel. (Akkor jó, amikor kicsit kifehéredik, és megnő a térfogata.)
  2. Ezután hozzáadjuk a szárazanyagokat: a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  3. Majd a fehérjehabot több adagban, óvatosan hozzákeverjük.
  4. A nyers tésztát próbáljuk két egyenlő részre osztani, mivel ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Én a gáztepsiben sütöttem, aminek mérete: 30 x 37 cm.) Kb. 2x15 percig sütjük 180 fokon.

Krém készítés

  1. A tejet és a lisztet felfőzzük, pont úgy, mintha pudingot készítenénk. (Egy tálkában a lisztet keverjük ki kb. 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Ezt a lisztes keveréket adjuk a forrásban levő tejhez.) Hagyjuk kihűlni.
  2. A lágy margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal. A krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
  3. A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágunk. Ezek után két korongot összeragasztunk egy kis krémmel, és a teljes oldalát is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Díszítés

  1. Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit vagy a tortabevonót és a vajat, majd a sütemények tetejét bevonjuk vele. (Csokimázzal bekenjük, vagy az olvasztott csokiba mártjuk a kis hólabdákat.)
  2. Tálalás előtt néhány órán át hűtőben pihentetjük, hogy puha legyen, és a csoki is megdermedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30 x 37

Ez egy puha, kakaós piskótából készült, krémes-kókuszos, könnyed sütemény! Imádom :)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek