Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hólabda Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Hólabda Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Hólabda Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy puha, kakaós piskótából készült, krémes-kókuszos, könnyed sütemény! Imádom :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta készítés

Krém készítés

Díszítés

ajánlat

A szaggatás során keletkezett, feleslegesnek tűnő tésztát gazdaságos kis konyhatündérek módjára felhasználjuk: én egy kis tálkába tépkedtem a tésztadarabokat, és a megmaradt krémmel meglocsoltam, összekevertem, sőt még a kevés maradék kókuszreszelékkel is megszórtam, és másnapra isteni, pudingos reggelink lett belőle. Ha netán még csokiöntet is marad, akkor azzal turbózzátok fel a tetejét :).

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítés

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: a tojásokat külön választjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a sárgáját elkeverjük alaposan a cukorral és a vízzel. (Akkor jó, amikor kicsit kifehéredik, és megnő a térfogata.)
  2. Ezután hozzáadjuk a szárazanyagokat: a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  3. Majd a fehérjehabot több adagban, óvatosan hozzákeverjük.
  4. A nyers tésztát próbáljuk két egyenlő részre osztani, mivel ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Én a gáztepsiben sütöttem, aminek mérete: 30 x 37 cm.) Kb. 2x15 percig sütjük 180 fokon.

Krém készítés

  1. A tejet és a lisztet felfőzzük, pont úgy, mintha pudingot készítenénk. (Egy tálkában a lisztet keverjük ki kb. 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Ezt a lisztes keveréket adjuk a forrásban levő tejhez.) Hagyjuk kihűlni.
  2. A lágy margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal. A krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
  3. A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágunk. Ezek után két korongot összeragasztunk egy kis krémmel, és a teljes oldalát is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Díszítés

  1. Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit vagy a tortabevonót és a vajat, majd a sütemények tetejét bevonjuk vele. (Csokimázzal bekenjük, vagy az olvasztott csokiba mártjuk a kis hólabdákat.)
  2. Tálalás előtt néhány órán át hűtőben pihentetjük, hogy puha legyen, és a csoki is megdermedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30 x 37 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 512
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hólabdás süti, kozák sapka, kókuszos hólabda

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1243
tojás 8 db
cukor 25 dkg
víz 8 ek
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 g
sütőpor 1 csomag
tej 5 dl
finomliszt 10 dkg
porcukor 15 dkg
margarin 25 dkg
rum 30 ml
vaníliás cukor 2 csomag
kókuszreszelék 10 dkg
étcsokoládé 15 dkg
vaj 5 dkg