r
Nosalty Logó

Puha hókifli Senga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Puha hókifli Senga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 786 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3927 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 786 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    228.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2041 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3927 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belerakjuk a sót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és 1 dl tejfölt.
  3. Egy közepesen lágy tésztát kell kapnunk, emiatt csak fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék 1 dl tejfölt ha szükséges, vagy ha ennél is többet igényel, akkor tejjel pótoljuk.
  4. Ha készen vagyunk, letakarva pihentetjük 30 percet.
  5. A pihentetett tésztát vágjuk 2-3 részre, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
  6. Lisztezett felületen 3 mm vékonyságúra nyújtsuk ki, majd kör alakú szaggatóval szaggassuk ki.
  7. Töltsük meg tetszőleges mennyiségű töltelékkel (lekvár, diók, mák, csoki, gesztenye, stb.), tekerjük fel, alakítsunk belőle kifli alakot, és tegyük sütőpapíros tepsibe.
  8. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 10-12 percet sütjük. Nem szabad, hogy megbarnuljanak.
  9. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 260
  • Össznézettség: 225632
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindig is utáltam a hókiflit. Nem szerettem, azt a száraz por ízét, amitől meg lehet fulladni, nem beszélve arról, hogy másnapra olyan kemény lesz, hogy falat lehet vele törni. Nem is próbálkoztam vele sose mindaddig, amíg egy kedves öreg néni fel nem hívta rá a figyelmem, hogy a sima lisztet cseréljem ki réteslisztre. Az eredmény fenomenális, finom, puha tészta. Azóta ez az egyik kedvenc aprósüteményem!

Hozzászólások

scarlett69

Szia! Az eredmény hát még akkor milyen lesz, ha a margarint lecseréled, zsírra! Zsírból kb 5-7 dkg-mal kevesebb kell. Én Nagymamám réges-régi receptjéb?l készítem, akkor még nem volt margarin, de tökéletes süti annál több! Üdv: Scarlett

Törölt felhasználó

Szia! Biztos nagyon finom úgy is! Ki fogom próbálni azzal is!:-) Üdv:Àgi

szaboagi

Tegnap elkészítettem a recepted alapján a hókiflit,kicsit tartottam a rétes lisztt?l, de az eredmény nagyszer? lett. nekem egy 150 grammos kis tejföl ment bele.A tészta könnyen kezelhet? volt, a kiflik még ma is tökéletesek,már ami maradt bel?le. Köszönöm a receptet. Üdv Ági

Törölt felhasználó

Örülök neki, és köszi a visszajelzést! :) Üdv: Ági

Dina79

Karácsonyra én is elkészítettem, könnyen dolgozható tészta, és pihe-puha a végeredmény :) Mák, dió és gesztenye töltelékkel készült, el is fogyott az utolsó darabig. :) Köszönöm a receptet. Üdv. Edina

Törölt felhasználó

Kedves Edina! Nagyon szívesen, örülök, hogy jól sikerült! :-) Üdv: Àgi

Gopher

Kedves Senga! Szeretném megsütni a hókiflidet, karácsonykor kipróbáltam egy receptet az sima lisztb?l készült, de most olvasom a te receptednél, hogy rétes lisztb?l sütöd. Mennyiben más a kett?? Én zsírral sütném, változtatna az eredményen? Köszönöm! Üdv: Viki

Törölt felhasználó

Kedves Gopher! Nem tudom milyenre szokott sikeredni a sima lisztb?l készült hókiflijeid, de az enyém mindig k?kemények lettek, másnap meg még porzott is az ember szájában.. A rétes lisztt?l pedig szinte napok múlva is szétomlik a szánkban! Tehát puha lesz. Az elejét?l kezdve mindaddig amíg el nem fogy! :-) Illetve, ha zsírral készíted sem volt változni az eredmény, mindegy hogy margarin vaj vagy zsír. Viszont ha zsírt használsz, akkor nem kell bele 25dkg zsír, hiszen magasabb a zsírtartalma mint a margarinnak. Kevesebbet tennék bele f?leg ha házi zsír, mondjuk olyan 15-20dkg körül tennék bele els? körben. De 15ttel kezdenék, aztán amikor morzsoljuk úgy is látja az ember hogy elbírna-e még egy kis zsírt vagy már elég! :-) Üdv:Ági

pingelero

Kedves Senga! Abszolút egyetértek veled! A rétes lisztb?l valóban jobb a hókifli, hisz nagyobb a sikértartalma. ( kicsit talán úgy veszi észre az ember, hogy 'nyúlósabb, ragadósabb" a bel?le készült tészta. Ez igaz bármilyen fajta tésztára, legyen az kelt/kavart stb.) Viszont otthon nálunk a nagyi is, mindig abból csinálta, ami épp volt. Volt, hogy sima lisztb?l. De akkor se lett k?kemény.... Ezt csak azért írom le, mert a hókifli igazából a zsírtartalmától lesz olyan, amilyen. Akárcsak a linzer-tészta. De pl. a linzernél is sokkal jobb a rétesliszt. A hókiflire visszatérve: kicsit olyan mint a hájas. Hogy ha pl. nem vajból/ ne adj isten margarinból készül, mindig omlósabb állati zsírból!hájból. Ez az eltér? fizikai tulajdonságaiknak köszönhet?. A margarin hidrogénezett növényi zsiradék, amit épp azért "találtak ki", többek között, hogy szobah?mérsékleten is megfelel? állagú legyen. De egy 80-82%-os teavaj is elég kemény 20C-fokon. Emiatt lehetett az, hogy ha nem valódi zsírból,(sertés) zsírból készítetted, kicsit keményebb lesz. De ajánlom, hogy próbáld ki, teljesen kicserélni a felhasznált zsiradékot pl. sertészsírral, nem csökkentve a mennyiséget. (azt hiszem nagymamám kicsit több zsiradékkal is csinálta,. jó nem épp alakbarát verzió volt :D ) Viszont én is mióta t?led megkaptam a "visszaigazolást", hogy ez speciel jobb réteslisztb?l, mi is most már mindig abból csináljuk a hókiflit. Köszönöm! ;-)

Törölt felhasználó

Köszönöm! Mindenképp kipróbälom zsírral is! Örülök, hogy nälatok is bevält!! :)

Törölt felhasználó

Szia Senga88! Most sütöttem meg a kiflidet és nagyon finom tényleg!! Biztos többször megsütöm még!! Üdv: Keksztekercs

Törölt felhasználó

Szia keksztekercs! Örülök, hogy ízlett!! ;-) Üdv: Segi

sütimama

Ez nagyon jó recept! ma sütöttem meg és nagyon finom.Köszönet érte. Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! Üdv. Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Köszönöm a visszajelzést, és bocsänat a késöi välaszért! Örülök, hogy ízlett!!

Törölt felhasználó

Köszönet a receptért és a kommentel?k tanácsairét is! Ezt a receptet egyszer?en muszáj lesz kipróbálni. Békés, boldog Karácsonyt kívánok Nektek! Üdv.: Kata

Törölt felhasználó

Kedves Kat! Remélem kipróbältad és sikerrel järtäl!!! ;) Üdv: Ági

Zúza

Hamarosan megsütöm, tetszik! :) A képen 30 perc sütés látható! A leírást fogom követni, ahol 10-12 percet adtál meg. Üdv, Zúza

Törölt felhasználó

Kedves Zúza! Azt azt! Azt kell nézni nem is értem miért van ott 30 perc beällítva! De javítva lesz! :-) Üdv: Senga

Törölt felhasználó

szia.NEKEM NAGYON BEJÖTT EZ A HOKIFLI RECEPT.IGAZI NAGYON PUHA.

Törölt felhasználó

Szia!! Bocsänat a késöi reagäläsért! Köszi hogy megírtad és hogy ízlett na meg hogy sikerült!!!! ;)

nyuszimama25

Ma elkészítettem (rögtön dupla adagot) és nagyon finom lett. Dióval kevert szilvalekvárral töltöttem. Szóval maradok végleg ennél a receptnél. Üdv-Nyuszimama25

Törölt felhasználó

Kedves Nyuszimama! Elöször is bocsänat a késöi reagäläsért! Örülök hogy ízlett és pläne hogy sikerült!! ;) Üdv: Senga

mone7374

Szia Senga! Csatlakozom az el?ttem szólókhoz. Nagyon-nagyon finom, puha tésztája lett nekem is, valóban olyan, amilyet azt régr?l ismertem. Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt az egyszer?, de nagyszer? receptet! Kellemes Ünnepeket Kívánok!

Törölt felhasználó

Kedves Mone! Bocsänat a késöi reagäläsért! Igazän nincs mit, örülök, hogy ízlett és hogy sikerrel järtäl!! Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem, annyit változtattam rajta, hogy kevesebb margarint használtam és tettem hozzá helyette kis sertészsírt, valamint rétesliszt helyett finomlisztb?l sütöttem ( az volt itthon). Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves KatalinM! Igazän nincs mit, örülök hogy ízlett és hogy sikerült!!! :-)

Gopher

Kedves Senga! Az lenne a kérdésem, hogy margarin helyett zsírral is elkészíthetem? Köszönöm a választ el?re is! Boldog Karácsonyt! :)

Törölt felhasználó

Kedves Gopher! Elnézést a késöi reagäläsért!! El lehet készíteni zsírral is csak ha nagyon jó minöségü a zsír, akkor valószínü hogy kevesebbet tennék bele mert túl szäraz, zsíros lesz töle. Ami azt jelenti hogy nem raknék 25 dkg hanem elsö körben mondjuk 15-20al kezdenék aztän lätnäm ahogy gyúrom hogy kell e még vagy sem. :-) Most így Húsvét tájékän... lassacskán.. Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívänok! :-)

Törölt felhasználó

Senga! Köszönöm a recepted! Pont olyan ahogy leírtad! Puha, omlós! Nem csalódtam! Boldog Karácsonyt kívánok!

Törölt felhasználó

Kedves Trixi! Elnézést a keösi reagäläsért! Igazän nincs mit, örülök, hogy ízlett és hogy sikerült!! Ezúton kívänok Neked és Csalädodnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek