r
Nosalty Logó

Hófödte fatörzs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Hófödte fatörzs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Szirup

Krém

Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Szirup

Krém

Összesen 1438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Szirup

Krém

Összesen 254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 1438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Szirup

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Először a piskótaalapot készítjük. A fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, közben az édesítő felét adjuk hozzá, és egy csipet sót. A sárgáját a maradék édesítővel keverjük fehéredésig, utána a tejet is és az olajat is adjuk hozzá.
  2. A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a kakaót. Ezután a száraz alapanyagokat forgassuk egybe a sárgájával, majd óvatosan a fehérjehabbal lazítsuk a masszát. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, (23x28), majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-18 perc alatt süssük készre. A kész piskótát még melegen tekerjük fel konyharuha segítségével.
  3. A kihűlt piskótát tekerjük ki, kenjük meg a sziruppal, majd a krém ⅔ részével. Tekerjük fel, és 2-3 órára tegyük hűtőbe. Vegyük ki a hűtőből, és a maradék krémmel kenjük be a piskótatekercsünket.

Szirup

  1. A sziruphoz a hozzávalókat egy lábasban melegítsük össze, majd félrerakjuk.

Krém

  1. A krémhez a habtejszín felét forraljuk fel, és öntsük a csokira, és keverjük simára. A habtejszín maradékát egy fél csomag habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk össze a két masszát.
  2. A díszítéshez a csokit olvasszuk fel, és simítsuk el egy sütőpapíron, majd hagyjuk megdermedni, majd tetszőleges darabokat törjünk belőlük és díszítjük a tekercset. Szórjuk meg aprított édesítővel, és szeleteljük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4310
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hófödte fatörzs
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Piskóta

Szirup

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek