r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskótatekercs Katrin konyhájából

Katrin
Gesztenyés piskótatekercs Katrin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta elkészítése és megsütése

Gesztenyés krém elkészítése

446
Kalória
6.7g
Fehérje
51.5g
Szénhidrát
24.5g
Zsír
32.7g
Víz
188.8g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
32.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta elkészítése és megsütése

Gesztenyés krém elkészítése

Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta elkészítése és megsütése

Gesztenyés krém elkészítése

Összesen 3567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta elkészítése és megsütése

Gesztenyés krém elkészítése

Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    412 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 3567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

Piskóta elkészítése és megsütése

  1. 6 tojásból, 4 ek lisztből, 2 ek kakaóporból és a 6 ek cukorból nagy gáztepsiben kakaós piskótát sütünk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a kakaós lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Előkészített formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  6. Ha kisült a piskóta, még melegen konyharuhával feltekerjük, és hűtőben hagyjuk kihűlni.

Gesztenyés krém elkészítése

  1. Amíg sül a piskóta, a gesztenyemasszát a cukorral, puha vajjal jól összekeverjük, s hűtőbe rakjuk.
  2. Ha kihűlt a piskóta, akkor óvatosan szétnyitjuk, és megkenjük a gesztenyés krémmel. A tetejére is kenünk a masszából, majd villával szépen kidíszítjük. Esetleg lehet csokiforgáccsal vagy apró cukorral díszíteni, de nem fontos.
  3. Legalább 4-5 órát hűtőben pihentetjük, majd szeletelhető, és tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 20 °C
  • Tepsi mérete: 40x45

Finom és egyszerű gesztenyés süti...

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek