Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés piskótatekercs Katrin konyhájából

Gesztenyés piskótatekercs Katrin konyhájából
Gesztenyés piskótatekercs Katrin konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom és egyszerű gesztenyés süti...

hozzávalók / 8 adag

Piskóta elkészítése és megsütése

Gesztenyés krém elkészítése

ajánlat

Főleg télen ajánlott, mert a gesztenyés finomság inkább téli édesség, de persze bármikor elkészíthető.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése és megsütése

  1. 6 tojásból, 4 ek lisztből, 2 ek kakaóporból és a 6 ek cukorból nagy gáztepsiben kakaós piskótát sütünk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a kakaós lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Előkészített formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  6. Ha kisült a piskóta, még melegen konyharuhával feltekerjük, és hűtőben hagyjuk kihűlni.

Gesztenyés krém elkészítése

  1. Amíg sül a piskóta, a gesztenyemasszát a cukorral, puha vajjal jól összekeverjük, s hűtőbe rakjuk.
  2. Ha kihűlt a piskóta, akkor óvatosan szétnyitjuk, és megkenjük a gesztenyés krémmel. A tetejére is kenünk a masszából, majd villával szépen kidíszítjük. Esetleg lehet csokiforgáccsal vagy apró cukorral díszíteni, de nem fontos.
  3. Legalább 4-5 órát hűtőben pihentetjük, majd szeletelhető, és tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 20°C
  • tepsi mérete: 40x45 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

piskótatekercs gesztenyekrémmel töltve, gesztenyekrémes piskótatekercs, piskótatekercs gesztenyekrémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

446
tojás 6 db
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 6 ek
gesztenyemassza 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaj 20 dkg