Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg, bodzás paradicsomleves

Hideg, bodzás paradicsomleves
Hideg, bodzás paradicsomleves
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen készítettem paradicsomlevest, mert mindig a menzai betűtésztás változat jut róla az eszembe, ami nem túl kellemes emlék. Ez a Stahl Judit féle felturbózott változat viszont rögtön újra kedvet adott hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A borsókához

ajánlat

Megjegyzés:
Én időtakarékosan paradicsomlevet használtam alapnak, de természetesen úgy az igazi, ha kb. 3 kg paradicsomot bemetszünk, leforrázunk fél percre, leöntjük róluk a vizet, héjukat lehúzzuk, magjukat kiszedjük, és az így kapott paradicsomhúst összepürésítjük mixerrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomléhez hozzáöntjük a szörpöt, ízesítjük cayenne borssal, borókabogyóval, sóval és pár perc alatt jól összemelegítjük az egészet.
  2. Átszűrjük, és ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
  3. A borsókához a tejet és a vajat összemelegítjük, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, míg sima nem lesz a tészta.
  4. Mikor már csak langyos, hozzádolgozzuk a tojássárgát.
  5. Serpenyőben kb. 1 cm vastagságban olajat hevítünk, és nokedliszaggatóval a tészta harmadát beleszaggatjuk. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a kis borsócskákat, szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük őket, majd kisütjük a maradék két adagot is.
  6. Tálaláskor a hideg paradicsomleveshez külön tálkákban kínáljuk a frissen sült borsócskát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 038
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

pikáns hideg paradicsomleves pirított galuskával, paradicsom leves bodzával és borókabogyóval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Fri, 2014-10-03 11:06

Nyáron készítettem, érdekes ízvilágot kapott a nem megszokott belevalóktól, de jó lett.

Swampi
Swampy / Swampi Tue, 2011-05-24 10:19

Ez valami csoda lehet! Paradicsom és bodza együtt! :))) Imádom első olvasásra is. Tuti kipróbálom! :)

455
paradicsomlé 10 dl
szörp 70 ml
cayenne bors 0.25 kk
borókabogyó 4 db
1 csipet
tej 2 dl
vaj 2 dkg
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
olívaolaj 1 dl