Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ketchup

Házi ketchup
Házi ketchup
180 perc / előkészület: 60 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly a kertemben is sok paradicsom termett, ráadásul még kaptam is. Így jött az ötlet, hogy ketchupot főzök. Mindenkinek nagyon ízlett.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Ízlés szerint ízesíthető még bazsalikommal, oregánóval.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát tisztítás után összedaraboljuk.
  2. Feltesszük főni, aláöntjük a vizet, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel.
  3. Addig főzzük, amíg elpárolog a víz belőle, besűrűsödik, ugyanúgy, mint a paradicsomlé főzésénél.
  4. Ekkor átpasszírozzuk, és visszatesszük a tűzre.
  5. Ízesítjük cukorral és almaecettel.
  6. Még fél óráig főzzük, beletesszük a citromsavat.
  7. Fertőtlenített üvegekbe öntjük, lezárjuk, fejre állítjuk öt percre.
  8. Száraz dunsztba tesszük. Kb. két nap alatt hűl ki.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 871
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ketchup házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

157
paradicsom 4 kg
kápia paprika 1 kg
vöröshagyma 4 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 4 db
almaecet 1 dl
cukor 4 púpozott ek
1 teáskanál
víz 1 dl
bors 0 ízlés szerint
citromsav 0.5 kávéskanál