Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyér melcsi konyhájából

Házi kenyér melcsi konyhájából
Házi kenyér melcsi konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendkívül gazdaságos, és nagyon finom kenyér, ilyet biztos, hogy sehol nem kapni. És még csak sütőgép sem kell hozzá! Alaptésztaként is használható. 10 dkg-os darabokra osztva a kész tésztát, zsemlét is lehet sütni belőle, vagy kilapítva megtölteni virslivel, felvágottal, húsraguval.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, az olajat, a cukrot és a sót egy tálba tesszük.
  2. Az élesztőt belemorzsoljuk.
  3. Forró vizet engedünk egy edénybe (ez a mennyiség függ a liszttől is, hogy mennyire szívja fel azonnal). A vizet lassan adagolva összegyúrjuk a tésztát.
  4. Miután mindent összekevertünk, kb. 10 percig dagasztjuk, lefedjük az edényt, és meleg helyen kelesztjük (kb. fél óra alatt szépen megkel).
  5. Kelesztés után újra meggyúrjuk kicsit.
  6. Kikenjük a kenyérsütő formát margarinnal, beletesszük a tésztát, és a sütőbe helyezzük. 
  7. Nem melegítjük elő a sütőt (gázsütőt használok), és amíg bemelegszik a sütő teljesen, addig is kel tovább a tésztánk. Begyújtástól kezdve kb. 50 perc alatt sül meg a kenyér. A tetejét esetleg érdemes vízzel kenegetni sütés közben.
  8. Aranybarna szín eléréséig érdemes sütni. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 182
elküldve: 9
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Melcsi

Mióta szakács: 2010.05.19.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehér kenyér, kenyér, házi fehér kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b_melcsi
Melcsi / b_melcsi Wed, 2013-01-16 18:28

Szívesen! Nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom. Könnyű elkészíteni csak a dagasztás nehéz egy picit... De jól megmozgatja a karizmokat :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-16 13:45

Nekem tetszik, nem bonyolult, látványa guszta!! :-) ,nem sokára ő is próbán lesz, köszönöm. :-)
Éva-Anyóca

970
finomliszt 1 kg
élesztő 2.5 dkg
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
víz 6 dl
napraforgó olaj 2 ek
margarin 1 ek