r
Nosalty Logó

Házi kenyér melcsi konyhájából

NS
Házi kenyér melcsi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

970
Kalória
26.4g
Fehérje
191.9g
Szénhidrát
8.6g
Zsír
184.4g
Víz
-
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
675mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1165 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    767.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    737.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 3879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, az olajat, a cukrot és a sót egy tálba tesszük.
  2. Az élesztőtbelemorzsoljuk.
  3. Forró vizet engedünk egy edénybe (ez a mennyiség függ a liszttől is, hogy mennyire szívja fel azonnal). A vizet lassan adagolva összegyúrjuk a tésztát.
  4. Miután mindent összekevertünk, kb. 10 percig dagasztjuk, lefedjük az edényt, és meleg helyen kelesztjük (kb. fél óra alatt szépen megkel).
  5. Kelesztés után újra meggyúrjuk kicsit.
  6. Kikenjük a kenyérsütő formát margarinnal, beletesszük a tésztát, és a sütőbe helyezzük.
  7. Nem melegítjük elő a sütőt (gázsütőt használok), és amíg bemelegszik a sütő teljesen, addig is kel tovább a tésztánk. Begyújtástól kezdve kb. 50 perc alatt sül meg a kenyér. A tetejét esetleg érdemes vízzel kenegetni sütés közben.
  8. Aranybarna szín eléréséig érdemes sütni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Rendkívül gazdaságos, és nagyon finom kenyér, ilyet biztos, hogy sehol nem kapni. És még csak sütőgép sem kell hozzá! Alaptésztaként is használható. 10 dkg-os darabokra osztva a kész tésztát, zsemlét is lehet sütni belőle, vagy kilapítva megtölteni virslivel, felvágottal, húsraguval.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...