Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi fehér kenyér 5.

Házi fehér kenyér 5.
Házi fehér kenyér 5.
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családnak ízlik ez a kenyér. Ajánlom másoknak is elkészítésre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leírt sorrendben beadagoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőbe dagasztásra.
  2. 1/2 óra a dagasztási idő, vagy ha kézzel dagasztjuk, addig, míg sima nem lesz a tészta.
  3. Hagyjuk fél órát kelni, majd átgyúrjuk. Finoman formázzuk, és bevagdaljuk.
  4. Hagyjuk kelni 3/4 órát, levizezzük, és előmelegített sütőben (nekem 3-as fokozaton) egy órát sütjük.
  5. A sütő középső rácsára rakjuk, alá kis edényben vizet teszünk. Mikor kivesszük, azonnal levizezzük megint, és hagyjuk kihűlni egy rácson.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica

Mióta szakács: 2010.02.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

egyszerű fehér kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

72
72 Thu, 2012-04-19 17:26

elkészült a kenyér. isteni lett.nekem ez lesz a kedvenc receptem az már biztos.amit hiányolok a leirásból az csak annyi ,hogy nem voltam biztos milyen élesztőre gondolsz.frissre ill, száritottra? én frisset használtam. köszi

515
víz 2.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
1 tk
cukor 1 késhegynyi
finomliszt 540 g
élesztő 20 g