r
Nosalty Logó

Házi joghurtos fánk Alsó-Ausztriából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Házi joghurtos fánk Alsó-Ausztriából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 555 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2770 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 280 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 555 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 2770 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kanál cukrot, 2 kanál lisztet pici tejjel (az eredeti hozzávalók mennyiségéből vesszük ki) elkeverünk. Belemorzsoljuk, keverjük az élesztőt, és hagyjuk 10 percig állni.
  2. Az olvasztott (de nem forró) vajat a joghurttal, a tojásokkal és a tojássárgájával kikeverjük.
  3. A liszthez adjuk a maradék cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót, és elvegyítjük benne.
  4. Hozzáadjuk a megkelt élesztős masszát, vajas keveréket, majd a tejet részletekben, ahogy a liszt kívánja.
  5. Nem ragadós, rugalmas tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük a tésztát.
  6. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd féltenyérnyi tésztákat szakítunk belőle (késsel vágtam csíkokat, és ebből szaggattam le a megfelelő tésztamennyiséget), és szép, sima golyókat, gombócokat gömbölyítünk belőle (a deszkán a tenyerünk segítségével).
  7. Letakarva 30 percig pihentetjük.
  8. Felforrósítjuk az olajat, majd a tésztagombócot átfordítjuk (ami pihentetés alatt felül volt, az kerül a tenyerünkbe), kissé széthúzzuk középen (ez a mélyedés lesz a lekváré), és megsütjük. Az olajba az az oldal kerül először, amin a mélyedés van. Oldalanként kb. 2 perc alatt átsül. Nem kell lefedni a fánkokat sütés közben!
  9. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd porcukorral, sárgabaracklekvárral kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2979
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 13.

Ajánló

Érdemes néha kísérletezni a bevált recepteken túl is :) Ennek a fánknak ropogósabb a külseje, mint az általam eddig sütött krumplisé. Kalácsszerű, édes, de légies tésztája van. Néha nem nyújták-húzzák így ki a tésztát, hanem pici, 6-7 cm átmérőjű golyókat készítenek, sütnek belőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vettünk egy kis, piros autót egy ismerőstől, aki Alsó-Ausztriában él és dolgozik. A szerződés megkötésekor fánkot sütöttem ebédre, krumplisat (nálunk ez vált be). Megkóstolta, azt mondta finom, de ahol ő él, ott másféle fánkot sütnek. Az autó átadásakor hozta a joghurtos, osztrák fánk receptet; ami a házinénije családi receptes könyvéből való.  Megsütöttem, nagyon jó a tésztája! A családnak nagyon ízlett, fél óra alatt eltüntették az egészet :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek