r
Nosalty Logó

Házi joghurtos fánk Alsó-Ausztriából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Házi joghurtos fánk Alsó-Ausztriából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2770 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 555 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 2770 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kanál cukrot, 2 kanál lisztet pici tejjel (az eredeti hozzávalók mennyiségéből vesszük ki) elkeverünk. Belemorzsoljuk, keverjük az élesztőt, és hagyjuk 10 percig állni.
  2. Az olvasztott (de nem forró) vajat a joghurttal, a tojásokkal és a tojássárgájával kikeverjük.
  3. A liszthez adjuk a maradék cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót, és elvegyítjük benne.
  4. Hozzáadjuk a megkelt élesztős masszát, vajas keveréket, majd a tejet részletekben, ahogy a liszt kívánja.
  5. Nem ragadós, rugalmas tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük a tésztát.
  6. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd féltenyérnyi tésztákat szakítunk belőle (késsel vágtam csíkokat, és ebből szaggattam le a megfelelő tésztamennyiséget), és szép, sima golyókat, gombócokat gömbölyítünk belőle (a deszkán a tenyerünk segítségével).
  7. Letakarva 30 percig pihentetjük.
  8. Felforrósítjuk az olajat, majd a tésztagombócot átfordítjuk (ami pihentetés alatt felül volt, az kerül a tenyerünkbe), kissé széthúzzuk középen (ez a mélyedés lesz a lekváré), és megsütjük. Az olajba az az oldal kerül először, amin a mélyedés van. Oldalanként kb. 2 perc alatt átsül. Nem kell lefedni a fánkokat sütés közben!
  9. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd porcukorral, sárgabaracklekvárral kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3288
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 13.

Ajánló

Érdemes néha kísérletezni a bevált recepteken túl is :) Ennek a fánknak ropogósabb a külseje, mint az általam eddig sütött krumplisé. Kalácsszerű, édes, de légies tésztája van. Néha nem nyújták-húzzák így ki a tésztát, hanem pici, 6-7 cm átmérőjű golyókat készítenek, sütnek belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettünk egy kis, piros autót egy ismerőstől, aki Alsó-Ausztriában él és dolgozik. A szerződés megkötésekor fánkot sütöttem ebédre, krumplisat (nálunk ez vált be). Megkóstolta, azt mondta finom, de ahol ő él, ott másféle fánkot sütnek. Az autó átadásakor hozta a joghurtos, osztrák fánk receptet; ami a házinénije családi receptes könyvéből való.  Megsütöttem, nagyon jó a tésztája! A családnak nagyon ízlett, fél óra alatt eltüntették az egészet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek