Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ég és föld - német almás krumplipüré

Ég és föld - német almás krumplipüré
Ég és föld - német almás krumplipüré
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi szakácskönyvben találtam erre a receptre. Azt mondja, hogy Németország azon részén népszerű ez a téli köret, ahol almát termesztenek. Nekem jól jött a pici és már aszalódófélben lévő almákhoz. No, meg a hurkasütés-kísérlethez, ami nem rég volt megvitatva itt az oldalon. Bevált az a módszer, hogy beáztattam vízbe sütés előtt. Így életem első repedésmentes hurkáját tálalhattam fel. De a repedtet is szeretjük, mert az íze ugyanolyan finom, ha nem jobb, mert megpirul jobban.
 
A nevét onnan kapta, hogy az alma az "égben" terem, vagyis fenn a magasban, a burgonya pedig a földben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Véres hurka vagy fűszeresebb sültek mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, hideg vízben felrakjuk főni. Sózzuk, amikor megpuhult, leszűrjük. Én visszarakom a forró platnira (abban az edényben, amiben főztem), hogy elpárologjon róla az összes víz.
  2. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk. Kevés vizet öntve rá, puhára főzzük. Leszűrjük. Egy tálba rakjuk a burgonyával együtt, krumplinyomóval megtörjük.
  3. A szalonnát felkockázzuk, serpenyőbe téve kisütjük a zsírját. A porcot kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a felszeletelt hagymát. A burgonyapüréhez keverjük a citromlével együtt.
  4. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
  5. Tálaláskor megszórhatjuk a kisült szalonnadarabokkal meg frissen aprított hagymával. Véreshurka-karikákkal kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

heaven and earth, himmel und erde

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

249
burgonya 30 dkg
1 teáskanál
alma 30 dkg
császárszalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
citromlé 1 ek