Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromszínű kalács

Háromszínű kalács
Háromszínű kalács
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromra emlékeztet ez a kalács, ugyanis vendéglátós családból származom, így volt lehetőségem jó néhány esküvői vacsora előkészítésében részt venni/segédkezni, ahova rendszerint hozták az ilyen színes kuglófot/kalácsot... Annak idején, mint kisgyerek csak ámultunk a rózsaszín kalácson, hiszen az egyszerű ABC-ben nem lehetett ilyet látni...:)

Lehet megsütni kuglóf- vagy dobozformában is. Én most az utóbbinál döntöttem.

hozzávalók / 4 adag

Kalácstészta

Tetejét lekenni

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, amíg egy lágy, rugalmas tésztát kapunk.
  2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, egy részhez adjuk a kakaóport, a másikhoz egy kevés málnapiros ételfestéket, és beledolgozzuk ezeket, hogy mindegyik egy szép, egyszínű kis "gombóc" legyen. A harmadik marad sárgán.
  3. Egy kivajazott formába pakoljuk a tésztákat úgy, hogy egy kanállal "szaggatunk" kb. teli evőkanálra való nagyságú darabokat a kis cipókból, és egymás mellé sorakoztatjuk a különböző színűeket. Ha megtelt egy sor, a tetejére rakjuk tovább, amíg elfogy a tészta, de továbbra is figyelünk a színek váltakozására.
  4. Majd letakarva hagyjuk kb. 45 percet pihenni, ill. amíg kb. a duplájára kel.
  5. Ha szépen megkelt, lekenjük a tetejét a tejjel kikevert tojássárgájával.
  6. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 10x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 203
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettymami

Mióta szakács: 2013.07.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

színes kalács, kakaós márványkalács, málna piros-kakaós márványkalács

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arnoldbaba
arnoldbaba Thu, 2014-04-17 20:50

Kedves Bettymami!
Most vettem ki a sütőből a kalácsot....valami mennyeien néz ki,az ízét még nem tudom,mert forró: )Ez lesz a húsvéti kalácsunk,a recept elmentve,köszönet érte!
Gyönyörűűűű :)
Köszönöm még egyszer!

Bettymami
Bettymami / Bettymami Sat, 2014-04-19 20:34

Szia Arnoldbaba!
Nagyon szívesen! Örülök ha tetszik, remélem az íze is hasonlóan elnyeri a tetszéseteket...
Kellemes Húsvétot!
Üdv. Betty

745
tej 2.7 dl
cukor 8 dkg
friss élesztő 2 dkg
finomliszt 50 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 6 dkg
tojássárgája 2 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
ételfesték 10 csepp
tojássárgája 1 db
tej 1 ek