Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromcsokis mousse

Háromcsokis mousse
Háromcsokis mousse
120 perc / előkészület: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy ünneplést tartottunk, négy névnapot, és egy szülinapot vontunk egybe. Ez a desszert nagyon mutatósan nézett ki, úgyhogy ezt választottuk. Sok időt igényelt, és sok mosogatnivalót termelt, de a látványért és az ízért megérte.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket három külön tálba tesszük, a három sárgája egy negyedik tálba megy. A fehérjés tálakat félretesszük.
  2. A tojások sárgájához hozzákeverjük a keményítőt és a cukrot.
  3. A tejet folyamatosan kevergetve felforraljuk. Amikor felforrt, fokozatosan beleöntjük a tojássárgájás keverékbe, úgy, hogy közben robotgéppel verjük a keveréket.
  4. A tálat forró vízfürdőbe állítjuk, és a masszát addig kevergetjük, amíg besűrűsödik (ez akár 20-30 percet is igénybe vehet).
  5. A zselatint a 3 ek vízzel egy tálba tesszük, és hagyjuk megduzzadni. Forró vízfürdő felé téve, folyamatos kevergetés mellett feloldjuk, majd a tojásos keverékhez adjuk, és összekeverjük vele. Hagyjuk kihűlni.
  6. A tejszínt felverjük, és óvatosan a keverékhez forgatjuk. A masszát háromfelé osztjuk.
  7. A háromféle csokit külön-külön megolvasztjuk. A tojásfehérjéket külön-külön felverjük.
  8. A megolvasztott étcsokoládét összekeverjük egy adag tojásos masszával, és az egyik felvert tojásfehérjét hozzáadjuk, majd elkeverjük.
  9. Egy szögletes kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral. Az étcsokis masszát a sütőformába tesszük, elsimítjuk, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  10. Közben a megolvasztott fehér csokit összekeverjük egy adag tojásos masszával, és az egyik felvert tojásfehérjét hozzáadjuk, majd elkeverjük. A keveréket az első megszilárdult mousse rétegre simítjuk, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  11. A megolvasztott tejcsokit összekeverjük a maradék tojásos masszával, és a felvert tojásfehérjével. A masszát a két megszilárdult mousse rétegre simítjuk, és megvárjuk, amíg megszilárdul.
  12. Mikor megszilárdult, kiborítjuk egy tálra, és tálaljuk.

  • tepsi mérete: 12x25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 52 526
elküldve: 5
receptkönyvben: 582
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: nehéz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

triplacsokis mousse, ét-, tej- és fehér csokis mousse, háromszínű csokimousse, emeletes mousse, étcsokis-tejcsokis-fehér csokis mousse

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

valijudit
valijudit Thu, 2015-01-22 18:59

Szia!
Isteni finom torta, ez lett a család és a barátok kedvence is! Bár kicsit macerásnak tűnt elsőre,de már 2.ik és 3.ik alkalom után szinte fejből ment az egész! Imádom! Sőt a fehér csokis részt én egy kis naranccsal bolondítottam meg! Isteni volt!!! Még a 11 hónapos kicsikém is ette!!!

fzizu
fzizu / fzizu Wed, 2011-11-23 00:29

A várakozó tojássárgájás-zselatinos krém nem szilárdul meg,amíg a már formába tett réteg szilárdulását várjuk?Húú,remélem érthető....

mariam
mariam / mariam Thu, 2010-11-25 19:24

Torpi (Vali), a Tortaimádón az életben nem kellett senkinek semmit sem fizetni, nem is fizetett még senki semmiért. Valamit nagyon elértettél, ne is terjessz ilyeneket!.
Jól tudja Kozmás, én pedig első kézből tudom, mivel enyém a blog...
Ott arról van szó, ha valaki átmásol onnan valamit más nyilvános helyre pont ugyanúgy, akkor kérem, jelezzék (pl. weboldalon linkkel), tőlem vették le az adott írást. Ennyi.
Egyébként ettől a recepttől nem fogunk szalmonellát kapni, mint ahogy a tiramisutól sem, pedig annál végképp nyers tojást használnak.
Biztos nagyon finom, már ránézésre is!!! :-) Majd egy alkalommal sort kerítek erre is!

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2010-11-26 20:12

Kedves Mariam!
Örülök, hogy ez tisztázva lett, nem nagyon akartam itt beleszólni a vitába, mert én nem tudtam erről a fizetős dologról semmit.
Nagyon finom, remélem ízleni fog, ha majd egyszer elkészíted!
Üdv: Flóra

mariam
mariam / mariam Sun, 2010-11-28 20:12

Szia Flóra!
Nincs akkora jelentősége az egésznek, csak nagyon meglepődtem, hogy mit tudnak ennyire elérteni, hogy azt hiszik, fizetős a blog.
Köszi a receptet, nagyon guszta a végeredmény, ki lesz próbálva! :-)
Üdv: Marica

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-10 06:25

Szerintem - gyakorlatból tudom - a zselatin ezt a problémát tökéletesen megoldja lásd www.tortaimado.hu oldalon a Csokoládéhab torta).

torpi
torpi Wed, 2010-11-03 21:31

Kedves latogato! Erdejes modon majd minden lapon latom ezt a nevet.Mindenhol tanocsokat osztani eleg konnyu dolog.Lepj csak be a csinald magad mozgalomba es amit csinalsz oszd meg velunk is.
Egyebbkent a tortaimado.hu lapon a letoltesert fizetni kel, csak megsugom.Udv.Valeria
Ui: nagyon finom ez a sutemeny is, magam is igy keszitem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-04 01:25

Kedves Torpi!
Miért kell Neked kiosztani itt bárkit is? Bármennyire is nem tetszik, ugyanúgy lehet véleménye másnak is, mint Neked. Nem kell fizetni a a tortaimádón a letöltésért, egyszerűen ki kell jelölni és bemásolva menteni.
Üdvözlettel
Kozmás

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 08:43

Nem lenne lényegesen egyszerűbb, ha csak 3 hozzávalóból: (csoki, tejszín és zselatin) készülne?
Az egyszerűség mellett még nyers tojás veszélye is elkerülhető.

454
tojás 3 db
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
cukor 5 dkg
tej 3 dl
zselatin 10 g
víz 3 ek
habtejszín 3 dl
étcsokoládé 7.5 dkg
fehér csokoládé 7.5 dkg
tejcsokoládé 7.5 dkg