Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Afrikai harcsa zsályával

Afrikai harcsa zsályával
Afrikai harcsa zsályával
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első karácsonyi menüm része volt, amikor a saját lakásunkban vendégül láttuk a szüleimet. Azóta is nagy sláger, különleges alapanyag, egyszerű, de elegáns, finom étel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Krémes krumplipürét és száraz fehérbort ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket megmossuk, és bedörgöljük a só, a reszelt fokhagyma keverékével, és meglocsoljuk a citromlével.
  2. A tepsibe elhelyezünk 6 szelet bacont, erre a harcsafiléket.
  3. Megszórjuk zsályával, ráhelyezünk egy kiskanálnyi vajat, és befedjük a maradék baconszeletekkel.
  4. Az elkészült "szendvicseket" megkenjük tejföllel.
  5. Sütőben megsütjük. Amikor a tejföl kicsit színesedik, akkor már jó. (A hal nagyon hamar megsül, és túlsütni nem szabad, mert akkor szétesik.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 633
elküldve: 3
receptkönyvben: 112
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Vári Anikó

Mióta szakács: 2011.07.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejföltakaró alatt sült afrikai harcsa zsályával, zsályás afrikai harcsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szantoeni
szantoeni Wed, 2014-12-31 13:56

Jaj,de fincsi volt! Most karácsonykor ezt készítettem a pisztránggal h legyen a gyerekeknek vmi szálkamentes.Kaptam friss zsályát..hű,mennyei!!!

kopancs
Vári Anikó / kopancs Wed, 2011-08-03 19:10

 
Más halfajjal is elkészíthető, de a tengeri halfilék vékonyak és könnyen szétesnek sajnos.

432
afrikai harcsa 75 dkg
zsálya 0 ízlés szerint
bacon 12 szelet
vaj 6 ek
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 6 ek
0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert