r
Nosalty Logó

Hannibal Lecter tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Hannibal Lecter tortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 5447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1663 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.2 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1493 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1477 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3026 micro
Összesen 5447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  2. A sárgáját és a cukrot robotgéppel fehéredésig verjük, majd belekeverjük a vaníliát és a citromhéjat is.
  3. A fehérjébe forgatjuk a a tojássárgáját, majd kanalanként beleforgatjuk a félfogós lisztet is.
  4. Hogy a formáját megadjuk, két nagyobb fém keverőtálat kikenünk vajjal, és kilisztezzük, ezekbe töltjük az egyenlő arányban kettéosztott tésztát.
  5. 160 fokos sütőben alul-felül sütésen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Két közepes banánt, 25 dkg mascarponét, 3 ek. gyümölcscukrot, fél citrom levét és reszelt héját egy keverőtálban krémesre törünk.
  2. 2 dl hideg tejszínt felverünk habbá, majd beleteszünk egy csomag habfixálót, és még egy kicsit verjük vele a tejszínt, majd hozzákeverjük a banános krémhez.
  3. A tortákat kettészeljük, megkenjük krémmel, összetapasztjuk, majd ugyanígy járunk el a két félkör alakú tésztával is. Végül kívül is vékonyan bekenjük a maradék krémmel, hogy könnyen rátapadjon a marcipán massza.
  4. A "tésztalabdába" hosszában néhány metszést ejtünk, kis ék alakban kivágva belőle a tésztát, ami majd a tök barázdáját adja.

Máz

  1. A narancssárga marcipánt enyhén porcukrozott munkafelületen kinyújtjuk minél vékonyabbra, kb. 2-3 mm vékony hosszú téglalappá, és körbeburkoljuk vele a tökformát. A barázdákba is belesimítjuk, finoman körbetapasztjuk. Ahol felesleges, levágjuk egy ollóval, és a felületeket összesimítjuk.
  2. A fehér marcipánból vékony, hosszú rudakat sodrunk, és abból hajtogatjuk az agytekervényeket.
  3. Végül egy ecsettel az agy felszínét átkenjük piros színű szörppel.
  4. A szemeket, orrot, szájat vékony ecsettel fekete ételfestékkel festjük fel.
  5. Néhány óra hűtés jót tesz a tésztának és az ízeknek is fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x12
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 640
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hannibal Lecter tortája
Évi néni 1830 recept

A torta elkészítését a Halloween és természetesen a Hannibal című film híres és hátborzongató jelenete ihlette. Ketten készítettük férjemmel. Mikor a torta már pihent egy kicsit a hűtőben, megérkezett egy ismerősünk, akinek odaajándékoztuk a felét, mégpedig egy nagy késsel kettécsapva a közepén. 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek