r
Nosalty Logó

Hannibal Lecter tortája

Évi néni
Hannibal Lecter tortája
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

682
Kalória
18.9g
Fehérje
68.8g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
97.1g
Víz
297.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
32.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 5447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1663 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    550.2 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    777.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1493 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1477 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3026 micro
Összesen 5447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  2. A sárgáját és a cukrot robotgéppel fehéredésig verjük, majd belekeverjük a vaníliát és a citromhéjat is.
  3. A fehérjébe forgatjuk a a tojássárgáját, majd kanalanként beleforgatjuk a félfogós lisztet is.
  4. Hogy a formáját megadjuk, két nagyobb fém keverőtálat kikenünk vajjal, és kilisztezzük, ezekbe töltjük az egyenlő arányban kettéosztott tésztát.
  5. 160 fokos sütőben alul-felül sütésen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Két közepes banánt, 25 dkg mascarponét, 3 ek. gyümölcscukrot, fél citrom levét és reszelt héját egy keverőtálban krémesre törünk.
  2. 2 dl hideg tejszínt felverünk habbá, majd beleteszünk egy csomag habfixálót, és még egy kicsit verjük vele a tejszínt, majd hozzákeverjük a banános krémhez.
  3. A tortákat kettészeljük, megkenjük krémmel, összetapasztjuk, majd ugyanígy járunk el a két félkör alakú tésztával is. Végül kívül is vékonyan bekenjük a maradék krémmel, hogy könnyen rátapadjon a marcipán massza.
  4. A "tésztalabdába" hosszában néhány metszést ejtünk, kis ék alakban kivágva belőle a tésztát, ami majd a tök barázdáját adja.

Máz

  1. A narancssárga marcipánt enyhén porcukrozott munkafelületen kinyújtjuk minél vékonyabbra, kb. 2-3 mm vékony hosszú téglalappá, és körbeburkoljuk vele a tökformát. A barázdákba is belesimítjuk, finoman körbetapasztjuk. Ahol felesleges, levágjuk egy ollóval, és a felületeket összesimítjuk.
  2. A fehér marcipánból vékony, hosszú rudakat sodrunk, és abból hajtogatjuk az agytekervényeket.
  3. Végül egy ecsettel az agy felszínét átkenjük piros színű szörppel.
  4. A szemeket, orrot, szájat vékony ecsettel fekete ételfestékkel festjük fel.
  5. Néhány óra hűtés jót tesz a tésztának és az ízeknek is fogyasztás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x12

A torta elkészítését a Halloween és természetesen a Hannibal című film híres és hátborzongató jelenete ihlette. Ketten készítettük férjemmel. Mikor a torta már pihent egy kicsit a hűtőben, megérkezett egy ismerősünk, akinek odaajándékoztuk a felét, mégpedig egy nagy késsel kettécsapva a közepén. 

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...