Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hannibal Lecter tortája

Hannibal Lecter tortája
Hannibal Lecter tortája
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta elkészítését a Halloween és természetesen a Hannibal című film híres és hátborzongató jelenete ihlette. Ketten készítettük férjemmel. Mikor a torta már pihent egy kicsit a hűtőben, megérkezett egy ismerősünk, akinek odaajándékoztuk a felét, mégpedig egy nagy késsel kettécsapva a közepén. 

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  2. A sárgáját és a cukrot robotgéppel fehéredésig verjük, majd belekeverjük a vaníliát és a citromhéjat is.
  3. A fehérjébe forgatjuk a a tojássárgáját, majd kanalanként beleforgatjuk a félfogós lisztet is.
  4. Hogy a formáját megadjuk, két nagyobb fém keverőtálat kikenünk vajjal, és kilisztezzük, ezekbe töltjük az egyenlő arányban kettéosztott tésztát.
  5. 160 fokos sütőben alul-felül sütésen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Két közepes banánt, 25 dkg mascarponét, 3 ek. gyümölcscukrot, fél citrom levét és reszelt héját egy keverőtálban krémesre törünk.
  2. 2 dl hideg tejszínt felverünk habbá, majd beleteszünk egy csomag habfixálót, és még egy kicsit verjük vele a tejszínt, majd hozzákeverjük a banános krémhez.
  3. A tortákat kettészeljük, megkenjük krémmel, összetapasztjuk, majd ugyanígy járunk el a két félkör alakú tésztával is. Végül kívül is vékonyan bekenjük a maradék krémmel, hogy könnyen rátapadjon a marcipán massza.
  4. A "tésztalabdába" hosszában néhány metszést ejtünk, kis ék alakban kivágva belőle a tésztát, ami majd a tök barázdáját adja.

Máz

  1. A narancssárga marcipánt enyhén porcukrozott munkafelületen kinyújtjuk minél vékonyabbra, kb. 2-3 mm vékony hosszú téglalappá, és körbeburkoljuk vele a tökformát. A barázdákba is belesimítjuk, finoman körbetapasztjuk. Ahol felesleges, levágjuk egy ollóval, és a felületeket összesimítjuk.
  2. A fehér marcipánból vékony, hosszú rudakat sodrunk, és abból hajtogatjuk az agytekervényeket.
  3. Végül egy ecsettel az agy felszínét átkenjük piros színű szörppel.
  4. A szemeket, orrot, szájat vékony ecsettel fekete ételfestékkel festjük fel.
  5. Néhány óra hűtés jót tesz a tésztának és az ízeknek is fogyasztás előtt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25x12 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 505
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: Halloween
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töktorta, agytorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

682
tojás 12 db
finomliszt 16 púpozott ek
gyümölcscukor 6 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
banán 2 közepes db
mascarpone 25 dkg
habtejszín 200 ml
gyümölcscukor 3 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
habfixáló 1 csomag
marcipán 20 dkg
marcipán 10 dkg
szörp 10 ml
ételfesték 10 csepp