Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis sztrapacska Gabystól

Hamis sztrapacska Gabystól
Hamis sztrapacska Gabystól
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem is tudom honnan származó, réges régi receptem. Gyorsan összeállítható étel.

Nekem csak a nokedliszaggatással szokott meggyűlni a bajom. A közepénél már erős késztetést érzek arra, nem baj, ha nagyobbak lesznek, mint az elején... de aztán megemberelem magam. Bíztatom is közben saját magam.... na, mindjárt elfogy, mindjárt kész:))

Azt sem állítom, hogy jót tesz a vonalaknak, de mikor készen van, és a juhtúrós füstölt illat áradozik, csak legyintek egyet... és megfogadom, holnap nem főzők bablevest csülökkel...

A család étvágyától fűggően 4-6 főre elég.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kockákra feldaraboljuk, kisütjük, a pörcöket kivesszük egy kistányérra. A kisült zsírt félretesszük.
  2. Elkészítjük a nokedlit: a lisztbe beletesszük a sót, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és felöntjük a tejjel. Annyi borsot őröljünk bele, hogy az összedolgozásnál észrevehetőek legyenek a szemcsék .
  3. Fakanállal összedolgozzuk, a vizet apródonként adagoljuk hozzá, lágy, de nem folyós tésztát kell kapjunk.
  4. Felforralunk fazékban vizet fél evőkanálnyi sóval, és kanállal beleszaggatjuk a nokedlikat. Nem kell aprónak lennie (evőkanál oldalával-szélével szoktam szaggatni).
  5. Szaggatás közben a víz felszínére feljövő nokedliket tésztaszűrővel átrakjuk a kisült zsírba. Ha végeztünk a nokedlival, kicsit összemelegítjük a zsírral.
  6. A juhtúrót, tejfölt és a kiszedett pörcöket tálban összekeverjük, rátesszük a nokedlira és alaposan összekeverjük.
  7. Hőálló tálba, vagy tepsibe tesszük, kb. 30-40 perc alatt igézően szépre sütjük

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 20-30 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 511
elküldve: 7
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sztrapacska hamisan Gabystól, sztrapacska, tejfölös-juhtúrós sztrapacska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

755
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
víz 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
1 kk
bors 1 teáskanál
füstölt szalonna 15 dkg
juhtúró 25 dkg
tejföl 450 g