r
Nosalty Logó

Juhtúrós sztrapacska Marti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Juhtúrós sztrapacska Marti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és finom lyukú reszelőn megreszeljük. Szűrőbe tesszük, és hagyjuk jól lecsöpögni.
  2. Egy keverőtálban a lecsöpögtetett krumplit alaposan kikeverjük kb. 6 evőkanál liszttel, pici vízzel, sóval és egy tojással.
  3. A szalonnát felkockázzuk, egy nagy lábasban kiolvasztjuk a zsírját, és az aranysárgára pirult kockákat kiszedjük egy kis tálkába. A forró zsírba belekanalazzuk a tejfölt, összeforraljuk, félretesszük.
  4. Egy fazékban enyhén sózott vizet forralunk, és kiskanállal beleszaggatjuk a tésztát. Lyukas főzőkanállal nagyon óvatosan alul megmozgatjuk a nokedliket, nehogy leragadjanak. Picit forraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg az összes galuska fel nem jött a felszínre. Pár percig még hagyjuk így párolódni,majd szűrőkanállal kiszedjük őket, és belekeverjük a tejfölös zsírba.
  5. Legvégén hozzáadunk 4 ek juhtúrót, és fakanallal lazankevergetve összeforraljuk az egészet.
  6. A szalonnapörccel, előmelegített tányéron, jó forrón tálaljuk. Ízlés szerint megborsozzuk a tetejét, adhatunk rá friss kaprot is.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 36937
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 04.

Ajánló

 A sóval óvatosan bánjunk, lévén a szalonna is és a juhtúró is igen sós! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós sztrapacska Marti konyhájából
Marti48 317 recept

Vendégjárás után maradt ragulevesem utóételeként készítettem, Anyukám receptje alapján. Nagyon szerettem gyerekkoromban is ezt a jóóó "tocsogós", laktató ételt. Nekem ez a "haluskas" valtozat  az "igazi", es nem a "nokedlis" - ez utobbi plane nem, ha nem krumplis tesztabol keszült. Valoszinüleg a sztrapacska is olyan etel, melynek szamtalan "igazi" valtozata van...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek