Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform sztrapacska

Reform sztrapacska
Reform sztrapacska
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt az ételt. A hagyományos változathoz képest sajnos nem kalóriaszegényebb, de egészségesebb.
Így néha-néha belefér egy szigorúbb fogyókúrába is akár, e remek szlovák étel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tálaláskor tesszük rá a tejfölt. Aki szereti, a megmaradt szalonnapörcből is tehet rá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a krumplit, majd megsózzuk.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, majd annyi lisztet, amennyit felvesz összedolgozáskor.
  3. Gombócokat formálunk és forrásban lévő sós vízbe tesszük. (Körülbelül akkor van kész, amikor feljön a víz felszínére, de hagyhatjuk tovább, mivel nyers krumpliból áll.)
  4. A szalonnát megpirítjuk (zsiradék nélkül).
  5. A zsírjába kis tűzön beleforgatjuk a gombócokat, és hozzáadjuk a juhtúrót.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 166
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárgatulipán

Mióta szakács: 2011.05.08.
37 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

túrós-szalonnás sztrapacska, sztrapacska egyszerűen, túrós-szalonnás-burgonyás sztrapacska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

920
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
tojás 2 db
tojásfehérje 1 db
burgonya 2 db
juhtúró 10 dkg
tejföl 150 g
füstölt szalonna 5 dkg
0 ízlés szerint