r
Nosalty Logó

Hamis mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Milumano
Hamis mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tészta

A cukormáz

Összesen 1099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tészta

A cukormáz

Összesen 4396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tészta

A cukormáz

Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1780.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    794.2 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 4396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A tészta

A cukormáz

Elkészítés

A tészta

  1. A cukrot állandó kavargatás mellett felolvasztjuk, míg egynemű nem lesz, majd felöntjük a forró tejjel. A margarint és a mézeskalács fűszerkeveréket elkeverjük benne, majd langyosra hűtjük.
  2. Összekeverjük a szódabikarbónát a liszttel, a sóval. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd összegyúrjuk a tejes karamellel.
  3. Kinyújtjuk, majd különböző formákra szaggatjuk. Majd kb. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

A cukormáz

  1. A maradék tojásfehérjét felverjük, majd 20-25 dkg porcukorral elkeverjük. Lehet több vagy kevesebb kell, sűrű, tejfölszerű legyen, és ezzel ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 93513
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Milumano 14 recept

Méz nélküli mézeskalács? Érdekesen hangzik :) De mondhatom, hogy nagyon finom! Egy részét szívószállal kilyukasztottam, ezek majd a fára kerülnek.

Hozzávalók

A tészta

A cukormáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!